Udrží nový 3f jistič 63A B rozběh motoru 15kW bez Y-D?

<< < (3/7) > >>

Josef Batrla:
Citace: Jiří_Hrubý  14.11.2019, 16:09

Pokud se spolehlivě udrží rozběh do prázdného vzdušníku, pomohl by elmag. odlehčovací ventil. Neřešíte jištění kompresoru, ten má svůj rozvaděč, ale přívodního kabelu.
Při volbě jištění přihlédněte i k tomu.
Když zapojíte kompresor vedle té B63A, rozvaděč rázem nebude mít hlavní vypínač.
Nejlepší by bylo osadit do rozvaděče hlavní vypínač a až za ním další jištění okruhů.
Při zvoleném jištění 63A Fu a B63A jistič zapoměňte na to, že něco vypadne dřív a něco později, selektivita tam prostě není a je to o náhodě.
Větší šanci budete mít s nižšími hodnotami na jednotlivých okruzích.

Jistím kabel to ano. V rozvaděči kompresoru je pouze stykač se tepelkou a ovládací obvod s pojistkou. Odfuk kompresor má již z výroby. Jistič obvykle neudrží ani při prázdném vzdušníku. Ale udrží i s plným vzdušníkem, když proud sepnu stykačem v mém rozvaděči. Tedy většinou. Ne vždy bohužel.

Jiří_Hrubý:
Odlehčovací ventil není odfuk, ale když nevydrží ani rozběh do prázdného vzdušníku, nemá smysl, vyjma užití softstartu či Y/D.
Kabel 4x10 udrží 80A pouze v případě nejideálnějšíh o uložení a to je v zemi, v pískovém loži, ne v trubce v zemi, ve zdi, ve vzduchu a pod...
Nejvýhodnějším řešením by bylo užití hlavního vypínače následovaného pojistkami v novém rozvaděči.

Josef Batrla:
Y D rozběh nelze, jelikož motor na to nemá vinutí.
Softstart je drahý a na tupý kompresor zbytečný luxus.

Ten kompresor se prostě rozbíhá do prázdna, ať tomu říkáte jakkoliv. Kabely jsou vedeny vzduchem. Nepředpokládám, že někdy zatížím mou soustavu na takové hodnoty.

Jde mi jen o ten kompresor a jeho přímý rozběh.

Je dobrá volba jej napojit před můj hlavní jistič a jistit jej pojistkami ve starém rozvaděči?

Milan Hudec:
Citace: Jiří_Hrubý  14.11.2019, 17:50

Odlehčovací ventil není odfuk, ale když nevydrží ani rozběh do prázdného vzdušníku, nemá smysl, vyjma užití softstartu či Y/D.
Kabel 4x10 udrží 80A pouze v případě nejideálnějšíh o uložení a to je v zemi, v pískovém loži, ne v trubce v zemi, ve zdi, ve vzduchu a pod...
Nejvýhodnějším řešením by bylo užití hlavního vypínače následovaného pojistkami v novém rozvaděči.

Nikdy nepochopím uložení C, tj.pod omítkou, které vychází z hodnot uložení na dřevu.

ACEOF ACES:
Citace: Josef Batrla  14.11.2019, 18:12

...
Kabely jsou vedeny vzduchem. Nepředpokládám, že někdy zatížím mou soustavu na takové hodnoty.

Jde mi jen o ten kompresor a jeho přímý rozběh.

Je dobrá volba jej napojit před můj hlavní jistič a jistit jej pojistkami ve starém rozvaděči?

Já bych volil hlavní jistič C50A/3f a kompresor bych zapojil za něj.

Kabel CYKY 4x10 ve vzduchu při okolní teplotě 30°C vydrží 60A.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana