Udrží nový 3f jistič 63A B rozběh motoru 15kW bez Y-D?

<< < (2/7) > >>

Jirka Údržbář:
Přijde mi, že slouží jako hlavní vypínač rozvaděče.

Josef Batrla:
Ten jistič ta mám z důvodu, aby vybavil raději on než pojistky v původním rozvaděči.

Napadá mě ještě úprava, že bych dal napájení jističe pro kompresor(D32\3) na přívodní svorky toho 63A jističe a tím kompresor jistily tavné pojistky.

ACEOF ACES:
Citace: Josef Batrla  13.11.2019, 16:20

... Přívod je 4x10 cyky a jde na jistič 3f 63A B ...

Kompresor je starý ČKD 2DVK 120 s motorem MEZ 15kW 29A se statorem do trojuhleniku (rok výroby 1972). Je to funkční komplet z výroby.

Většinu času není elektricky žádný odběr. Ale i tak při opakovaném rozběhu jistič 63A vypadne.

...

Vzhledem k tomu přívodnímu kabelu CYKY 4x10 bych nedával jistič větší jak 50A a aby nevybavoval při zapínání kompresoru bych zvolil charakteristik u C, tj. C50A/3f.

Jiří_Hrubý:
Pokud se spolehlivě udrží rozběh do prázdného vzdušníku, pomohl by elmag. odlehčovací ventil.
Citace: Josef Batrla  14.11.2019, 13:12

Ten jistič ta mám z důvodu, aby vybavil raději on než pojistky v původním rozvaděči.

Napadá mě ještě úprava, že bych dal napájení jističe pro kompresor(D32\3) na přívodní svorky toho 63A jističe a tím kompresor jistily tavné pojistky.

Neřešíte jištění kompresoru, ten má svůj rozvaděč, ale přívodního kabelu.
Při volbě jištění přihlédněte i k tomu.
Když zapojíte kompresor vedle té B63A, rozvaděč rázem nebude mít hlavní vypínač.
Nejlepší by bylo osadit do rozvaděče hlavní vypínač a až za ním další jištění okruhů.
Při zvoleném jištění 63A Fu a B63A jistič zapoměňte na to, že něco vypadne dřív a něco později, selektivita tam prostě není a je to o náhodě.
Větší šanci budete mít s nižšími hodnotami na jednotlivých okruzích.

Josef Batrla:
Citace: ACEOF ACES  14.11.2019, 15:03

Vzhledem k tomu přívodnímu kabelu CYKY 4x10 bych nedával jistič větší jak 50A a aby nevybavoval při zapínání kompresoru bych zvolil charakteristik u C, tj. C50A/3f.

4x10 kabel má udržet 80A

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana