Má řešení požadavek na přepěťovou ochranu u plného rozvaděče?
Jan P:
Kabel vede v zemi půrchodkou přes pasy a do podlahy, krabice je venku na stěně. Jsou cca. metr od sebe
Pavel Horský:
OK, takže jiné kabely než jen hlavní napájecí neřešíte?
A myslíte, že je to dobře?
Myslíte, že při úderu, který bude poblíž chráněného objektu nemůže přijít značný náboj do domu po dalších kabelech, které jsou instalovány vně objektu?
Stále se držím poučky........ ..sedím za bouřky v autě, jsem v pohodě, nic se neděje, jsem chráněný. Pokud ale vystrčím z auta ruku, mám zaděláno na problém. Vy máte z auta vystrčené obě ruce a obě nohy a jednu z končetin schováte? Problém jste vyřešil z 1/4.
Stačí to?
Mě ne.
vám ano?
Milan Hudec:
Pavle, pokud bude svodič na přívodním kabelu(šínách rozvaděče), tak bude ochráněn i odvod např.pro bránu, pokud bude jistič pro tutu v blízkosti svodiče.
Peter Lovacký:
Ale hej, chránim, ale tam kde ich chrániť treba, teda vonku.
Nielen tie káble, ale hlavne zariadenia vonku ktoré napájajú treba podľa môjho ošetriť zvodičmi už vonku. Napríklad ochranu takého altánku pred škodami od blesku zvnútra neošetríte. Jak sa dá ochrániť kábel a zariadenie umiestnené vonku zvodičom zvnútra domu tak tomu celkom nechápem
Jedine že na nich nezáleží, nech zhoria a treba zabrániť iba vniknutiu prepätia do domu.
No ale ochrana pred bleskom podľa môjho furt začína zvonku, a to tam kde ten blesk môže začať škodiť
Pavel Horský:
Citace: PetoL 11.10.2019, 10:49
Jedine že na nich nezáleží, nech zhoria a treba zabrániť iba vniknutiu prepätia do domu.
Proč bych měl chránit altánek?
Vždy jde o to, abych si nezatáhl nebezpečí do domu.
Tedy.....pokud budete žít v altánku, pak si ho ochraňte, ale jinak nevidím jediný důvod, proč do altánu nasazovat svodiče.
Přiznám se.....moc vás nechápu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana