Opravdu nezemnit anténní stožár?
Pavel Horský:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 03.09.2019, 08:30
Hromosvod je dílem kompromisu.
Ano, některé hromosvody jsou opravdu velkým dílem, přímo uměleckým ;) :D
Rozvodak:
Jestli on v tomhle ohledu nebyl lepší "sestřelený stařík"? Všechno se spojilo nahoře, a bleskoproud se netáhl dobrovolně kvartýrem na hopku. ;D
Jan Franěk:
Citace: Rozvodak 03.09.2019, 09:03
Jestli on v tomhle ohledu nebyl lepší "sestřelený stařík"? Všechno se spojilo nahoře, a bleskoproud se netáhl dobrovolně kvartýrem na hopku. ;D
Myslím že ne. Vše pospojit je i dnes jednou z možných variant. Nutno dodat že tou horší.
Jen nechápu proč zde píšete o 30cm. Nikde nic podobného nevidím, jen je zcela jasné že jde o nedostatečnou vzdálenost S a nikdo, včetně mne nic takového nepsal. Přijde mi to jako záměrné podsouvání nesmyslu.
V projektech se nejčastěji setkávám v těchto místech se vzdáleností 80cm až 1metr.
Stále čekám na řešení které je podle Milana to nejlepší. Když řeknu že je to na houby, měl bych říci ještě proč a jak to udělat správně. Milan stále uhýbá odpovědi a motá se jen v teoretické rovině. To že navrhovaná řešení jsou jistým kompromisem není žádná novinka. Nicméně pokud má Milan řešení které lze rozumně užít i v praxi, rád ho někdy využiju. Nemám s tím opravdu problém. Pokud to chcete rozebírat jen v teoretické rovině, nechme tuto diskusi přesunout do sekce kterou vidí jen odborníci a neplevelme vlákno kde to může laik lesco špatně pochopit.
Citace: Pavel Horský 03.09.2019, 08:22
Honzo, ale všimni si, že jsem ve svém příspěvku záměrně neuváděl termín "anténa" nebo "anténní stožár". Je spousta dalších vodivých součástí stavby, které se dnes připojují na zem a mě se zdá, že je to kolikrát bez rozmyslu...pro stě norma uvádí......a ámen tma.
OK, pojďme si tedy říci jak to má být provedeno správně. Začněme tím že tazateli povíme jak to má správně udělat. Přiznávám že jsem z tvých odpovědí trochu nerozhodnej. Prosím poděl se o to správné řešení. Zkráceně- jakou vzdálenost doporučuješ mezi jímačem a anténním stožárem a jestli ten stožár doporučuješ připojit k MET, nebo ne, případně proč toto řešení doporučuješ. Svůj názor jsem snad popsal dost podrobně. Kdyby něco, rád doplním svůj pohled na tuto problematiku.
Fuk Tomáš:
Citace: Rozvodak 03.09.2019, 09:03
Zato se dobrovolně do kvartýru zavedlo bleskonapětí, a to jak známo bleskoproudu cestu udělá, i s pyrotechnickým i efekty.
Milan Hudec:
Honzo nerozumíme si.
Např.jímač 1,3m, metr mezera, klima 1m3, metr mezera, jímač 1,3m.
Dle normy ok., dokonce by jímač možná vyšel i nižší .....
Ale že by si blesk vybral drát nepatrně převyšující objekt o jednom kubíku, který bude na stejném potenciálu, je pro mne dosti prapodivné, proto uvádím ony 2m, což je palba od boku, ale v rámci technického uvažování takové uchopitelnější .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana