Je v pořádku průchod vodiče SYKFY 2x2x0,5 skrz krabici vypínače 230V?
Milan Hudec:
Jenže šnůry o kterých hovoříte mají dvojitou izolaci.
Jan Vodička:
Peter Munka - jenže já řeším problém, kdy se datový kabel dotýká živé svorky vypínače 230V, resp. kontakt s živými částmi je velmi pravděpodobný. Předpokládám možnost jiskření, opálení izolace, přivedení napětí 230V na stínění nebo i vodiče onoho datakabelu, atd...
Nepotřebuji slyšet, že se to tak dělá, že to jinak nejde, že se nikdy nic nestalo.
Řešil jsem teď problém podobného druhu v rozvaděči. Firma to tak vždycky dělala, problém nikdy nebyl, tisíce spokojených zákazníků... Na příslušné normě jsem jim jasně vysvětlil, že to dělají blbě, v rozporu s normou a chyba je na jejich straně.
Tady trochu tápu, proto se ptám. Že se mi to "jen" nelíbí a sám bych to takhle neudělal je na argumentaci dost málo. Ostatním kolegům :-*za nasměrování :)
Zdenek Skotnica:
Citace: Milan Hudec 07.06.2019, 13:17
Jenže šnůry o kterých hovoříte mají dvojitou izolaci.
A co přímo v přístrojích? Tam jsou mnohdy v jednom svazku L, N, s kabely za sekundarem trafa, stínění, další kabely přístroje..... ............ A to vše s jednoduchou izolaci a navíc stažené stahovací páskou >:(
Jan Franěk:
Citace: Zdenek Skotnica 07.06.2019, 14:20
A co přímo v přístrojích? Tam jsou mnohdy v jednom svazku L, N, s kabely za sekundarem trafa, stínění, další kabely přístroje..... ............ A to vše s jednoduchou izolaci a navíc stažené stahovací páskou >:(
Ale to není problém váš jako RT, ale výrobce a příslušných výrobkových norem. ;)
Citace: Zdenek Skotnica 07.06.2019, 14:20
Vložte sem prosím tu lepší fotku. Také mě zajímá skutečný stav, který není z původní fotky zcela zřejmý.
Jan Vodička:
Za lepších světelných podmínek to foťáček dal lépe :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana