Je v pořádku průchod vodiče SYKFY 2x2x0,5 skrz krabici vypínače 230V?

<< < (2/5) > >>

Radim Strycharski:
Provedení je v rozporu s tímto článkem:

Peter Munka:
Samozrejme prasacina, ale : izolacna pevnost PVC je pri mechanicky neporusenom plasti radovo 30 kV / mm (vyrobca izolacnej pasky to tak udava). Vypinac demontovat, SYKFY omotat pre istotu par vrstvami izolacky ,  vypinac nahodit naspat. Sice to bude stale prasacina, ale elektricky izolujuca viac, ako napajaci kabel k PC, TV, koaxial, internet a vsetko mozne kdesi za TV v tesnom dotyku.
Vie mi nejaky znalec normy vysvetlit, preco je zle (okrem rusenia) zahadzat do jednej drazky v tehle datovy a silovy kabel, ale ked sa dotykaju (alebo su omotane plastovym spiralovym organizerom) uz mimo steny ako privod do zariadenia, uz to nevadi ?

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Peter Munka  07.06.2019, 09:06

Vie mi nejaky znalec normy vysvetlit, preco je zle (okrem rusenia) zahadzat do jednej drazky v tehle datovy a silovy kabel, ale ked sa dotykaju (alebo su omotane plastovym spiralovym organizerom) uz mimo steny ako privod do zariadenia, uz to nevadi ?

Protože do drážky, na rozdíl od krabice, nelezu šroubovákem. Je tam pro izolaci kabelu podstatně bezpečněji.

Jan Franěk:
Citace: Peter Munka  07.06.2019, 09:06

A kdo tvrdí že to nevadí? To že je to většinou přehlíženo, neznamená že to nevadí. Viz například příspěvek kolegy Radima Strycharského.

Peter Munka:
Citace: Jan Franěk  07.06.2019, 11:24

A kdo tvrdí že to nevadí? To že je to většinou přehlíženo, neznamená že to nevadí. Viz například příspěvek kolegy Radima Strycharského.

Ktora norma alebo iny predpis to zakazuju ? Bol by som zvedavy, ako by ste riesili kancelarsku budovu 'open space',  v podlahe tzv. hniezda, kazde 2 zasuvky 230V a 2 datove zasuvky. Cez malu strbinu v poklope vychadzaju predlzovacka a datovy kabel k pocitacu, nasledne idu okolo nohy stola a cez priechodku v doske stola k pocitacu. Na stole je tesne vedla seba kabel k monitoru (DVI) a 230V napajanie. Do toho kabel od mysi a klavesnice. Napisali by ste to ako zavadu do revizie ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana