Musí být napájení (ovládání) plynového kotle v koupelně přes chránič?
ACEOF ACES:
V obvodu chráněném proudovým chráničem může hořet (třeba elektronika), ale proudový chránič vypne až po dosažení dostatečně velké hodnoty unikajícího proudu z tohoto obvodu, v tom případě, to požáru už nezabrání.
Radek Červený:
Citace: ACEOF ACES 01.03.2019, 14:42
V obvodu chráněném proudovým chráničem může hořet (třeba elektronika), ale proudový chránič vypne až po dosažení dostatečně velké hodnoty unikajícího proudu z tohoto obvodu, v tom případě, to požáru už nezabrání.
Záleží na charakteru závady, zpravidla chránič vypne již při svodu a dosažení limitu unikajícího proudu a to bývá ve většině případu dříve než první plamínky.
ACEOF ACES:
Myslíte, že v uvedeném případě, když se za napájecím zdrojem vznítí elektronika, proudový chránič zabrání požáru?
František Šohajda:
Citace: ACEOF ACES 01.03.2019, 16:30
Myslíte, že v uvedeném případě, když se za napájecím zdrojem vznítí elektronika, proudový chránič zabrání požáru?
30mA měl by, mohl by ?.....Pak by se nedával silnější 300mA pro znemožnění zapálení dřevěných budov.(proč asi? je tam předepsán)
Musí být ale ten správný nainstalovaný! Když je "obyčejný" pak zasycený ss složkou ,nemusí vypnout!!
A požár se rozhoří!
Vít Rotrekl:
Reakce na Radkovu fotku...
Po pozaru jsem byl na miste. Kuchyne provedena ve slusnym standartu. A na okruhu pro kotel byl tusim osazeny chranic. Ale parametry jsem nezkoumal, stejne jako jestli vypadnul pri te poruse nebo to povypinali hasici, stejne jako vsechny jistice ktery uvideli ;)
Kotel ALBA Hořovice, vykon 24kW, plynovy. Vyhorela komplet ovladaci elektronika. Nejak jsem nezkoumal co tam puvodne bylo za komponenty.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana