Kde je skutečná hranice pro změnu distribuční sazby z D25d na D57d?

<< < (6/9) > >>

Zdenek+:
Nerozumim, vysvetelete.

Prokop Buben:
A vzal si "soused" do ruky kalkulačku a spočítal si, jestli se mu to vyplatí? Až na ten přímotop to jsou akumulační spotřebiče, kterým by 8 h nočního proudu mělo stačit.
   Já jsem si to spočítal a mě se to nevyplatí. Moc toho nepropálíme a 2/3 spotřeby máme na nízký tarif.

D25d vysoký 4,66, nízký 2,11, poplatek 244 /3x25/
D57d vysoký 2,64, nízký 2,57, poplatek 422 /3x25/

Do žádosti si nalžu co chtěj, s technikem to taky dáme. Ale voni to nejsou kluci hloupý, mají to dobře spočítaný.

Zdenek+:
A) Existuje prednostni rele a ty ampery si muzete dobre snizit. Nepotrebujete asi natapet vsechny primotopy a bojler soucasne jako i pect a prat...
B) NT mate 20 hodin a ne jen 8, VT je skoro stejna jako NT
C) vase ceny jsou mozna zbytecne vysoke, zkuste kalkulator.eru .cz jestli neni levnejsi obchodnik pro D57 a ceny za kWh, platim v prumeru 2,30 Kc/kWh

Prokop Buben:
jakou máte spocitanou úsporu za měsíc mezi d25d a d57d?

Zdenek+:
Pokud uvažujete 1F 25A, a topení voda vaření na el.,  tak dost velkou ;-) defakto 2,30 ušetříte na každé kWh a paušál okolo 150 Kč.

Použijte ERU kalkulátor a uvidíte sám. Jakou má pán z dotazu, který si ponechá 3x25A, tak to netuším.

Ale máte pravdu, že regulátor a distributoři by nejraději paušál každému viz pokus o NTS... Je to zloa nevěřím, že jsou tak obrovské náklady.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana