Kde je skutečná hranice pro změnu distribuční sazby z D25d na D57d?

<< < (9/9)

Zdenek+:
Citace: Milan Hudec  02.11.2018, 08:25

Pozorování sazby a tomu přizpůsobený režim praní je ovšem takové ušetření typu "za každou cenu".

Presne tak. A proto je na zvazeni D57d, kde nemusite nic sledovat, protoze NT je 20 hodin denne a VT je skoro stejne drahy, snizenim jistice muzete implementovat prednostni rele a rodit automaticky lepsi vyuziti a do budoucna se to vyplati a navic pri navyseni spotreby se uzitek nasobi...

Zdenek+:
Citace: Martin Hroudný  31.10.2018, 19:44

Drtivá většina maloodběratelů to řeší tzv. "sdruženkou",  tj. funguje tam jako prostředník i pro distribuci onen obchodník, a toho v takovém případě nelze obejít. To, co popisujete by teoreticky fungovalo, kdybyste měl samostatnou smlouvu na distribuci (s distributorem) a samostatnou smlouvu na silovou elektřinu (s obchodníkem).
A píšu schválně teoreticky, protože takového MOO odběratele (maloodběr obyvatelstvo),  co by to měl samostatně, jsem tedy ještě nepotkal.

Ze date plnou moc na sdruzenku vas snad nezbavuje svepravnosti v pravnich ukonech... ze o tom nevite, neznamena ze to nejde (jednat primo s distributorem). Uz jsem psal, ze mi to funguje i na sdruzenku. Vyzkouseno!

Zdenek+:
Citace: Prokop Buben  31.10.2018, 18:31

Ne přímo v noci, ale pokud je nt. Žena to řeší odloženými starty, nebo jak se ta funkce jmenuje. Nebydlíme v paneláku, tak nás za noční praní nemá kdo zastřelit.....

Idealni je proto mit v rozvadeci vyvedeny prioritni a neprioritni silove spotrebice, aby to v budoucnu slo ridit prednostnim rele... takova pracka a mycka a bojler a primotop ci akumulacky se totiz pri odstaveni proudu nevyresetuji a po obnoveni dodavky pokracuji dale, na rozdil treba od indukcniho sporaku...

Ten odlozeny start na pracku a mycku neni problem ani v panelaku, kdyz snizite otacky zdimani :-)

Prokop Buben:
Podotýkám, že v první řadě je to každého svobodná volba, jakou sazbu si zvolí.

Jen tvrdím, že mě se D57d nevyplatí.

Přítomnost NT nemusíte pořád dokola kontrolovat, chodí to v naprosto pravidelně opakujících se cyklech. Co jsem zatím vysledoval, tak cyklus (kód) se mění cca 1 x za dva roky. Kdo si dokáže zapamatovat otvíračku v hospodě dá i časy NT

S přednostním relé se přiznám, že si moc neumím představit, jak by to v domácnosti fungovalo. Po zapnutí varné desky která má cca 7 kW by nastala groteskní situace - moc by toho asi neběželo.

S myčkou a pračkou si nejsem úplně jist, zda se rozběhnou po výpadku energie. Jediné, u čeho si dokážu přednostní relé představit je dostatečně dimenzovaný bojler.   

Zdenek+:
“Jen tvrdím, že mě se D57d nevyplatí.”
- s malým odběrem se díky vyššímu paušálu nevyplatí (před letošním zdražením jsem platil cca 144 Kč paušál a za kwh prům 2,20 Kč) ale s velkým odběrem (topím a vařím a ohřívám el.) se vyplatí téměř vždy, zejm.

“Co jsem zatím vysledoval, tak cyklus (kód) se mění cca 1 x za dva roky. “
- asi takhle: D25 jsem časy opisoval za poslední rok snad cca 3x u Čezu, kdežto D26 funguje asi 20 let beze změny času (a je levnější!) U D57 nevím ten nemám dlouho - je zbytečné NT a VT řešit díky 20 hodinám NT a rozdílu ceny asi 0,2 Kč

“Po zapnutí varné desky která má cca 7 kW”
-  ale notaak, to ani snad nejde zapnout tak abyste to střihem zapnul na 100% takový výkon, druhak p.relé může mít nastaveno zpoždění... náběhu a/nebo návratu... a  dnešní desky umějí nastavit proudové omezení v % a hlavně jističe mají určitou charakteristik u, kdy (i) hl.jistič snese až 1,13-1,45 násobek své hodnoty po dobu 1 hodiny

“S myčkou a pračkou “
- tak si to vyzkoušejte sám a dejte nám zpětnou vazbu :-) u mě to tedy pokračuje, pokud u vás ne, dejte info co to máte zač...

Dále třeba hloupá mikrovlnka, varná konvice a sklokeramika, i když zrovna to bych do skupiny sekundárních neřadil... ale taková zahradní závlaha 0,8 kW nebo plnění bazénu (0,9 kWh) či bazénová filtrace s solinátorem a UV lampou (0,4 kW) klidně... je to otázka priorit

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana