Kde je skutečná hranice pro změnu distribuční sazby z D25d na D57d?
ACEOF ACES:
Citace: Petr Filipi 26.10.2018, 20:10
Tak jsem utrpěl pyrrhovo vítězství (čtí vítězství Pyrrhy).
Z ČEZu prodej mi přišlo toto:
, pane Filipi,
reagujeme na váš e-mail ze dne 23. 10. 2018 týkající se podmínek změny distribuční sazby.
Omlouváme se vám za vzniklé potíže. Opětovně jsme prověřili u společnosti ČEZ Distribuce, a.s. podmínky pro splnění žádané distribuční sazby D57d. Na základě Vámi uvedených údajů, bylo vyjádření distribuce pozitivní. Pro vás jako našeho zákazníka respektive Vašeho souseda to znamená, že splňujete podmínky pro přiznání konkrétní distribuční sazby bez nutnosti dokládat výpočet tepelných ztrát. Mrzí nás nedopatření a mylné informace, které vám byli sdělovány v předchozí komunikaci.
Děkujeme za pochopení.
.....
Děkujeme vám.
S pozdravem
Simona xxx
ČEZ Prodej, a.s.
Guldenerova 2577/19
326 00 PLZEŇ
tel.: 800 810 820
fax: 371 102 008
No jo, ale dnes jsem zašel za místními dívkami na zastoupení ČEZu.
-"Pamatujete si na mě?"
--"No to víte, že si na vás pamatuji."
-"Tady mám emailové vyjádření, že na sazbu D57d má můj soused nárok."
--"No jo, ale já vám sazbu D57d dát nemohu. Snad kdyby tam bylo více přímotopné části."
-"Aha, já si myslel, že to nebude tak jednoduché, tak nashledanou."
Tak jsem zase na ČEZ napsal, co mám teď dělat.
Není to boží?
Petr
Místo toho, aby se ČEZ začal chovat čestně a poctivě, tak raději pošle mrzký e-mail. Proč asi?
Prokop Buben:
Citace: Vít Rotrekl 31.10.2018, 15:21
Jak to děláte? Perete a myčkujete v noci? to by mě mohlo...
Ne přímo v noci, ale pokud je NT. Žena to řeší odloženými starty, nebo jak se ta funkce jmenuje. Nebydlíme v paneláku, tak nás za noční praní nemá kdo zastřelit.....
Martin Hroudný:
Citace: Zdenek+ 27.10.2018, 23:23
Vy jste masochista, ze resite tyhle zalezitosti s obchodnikem a ne s distributorem?! PROOOC? A kdybyste nahodou mel jineho nez CEZ obchodnika, co byste delal?! A proc to vubec resite za souseda, kdyz nevite, jak na to?
Podle me staci, kdyz mu vyplnite spravny formular a zajistite revizaka, ten da stempl, to poslete na cez distribuce emailem a oni si prehodi HDO a zbytek si uz povykladaji s obchodnikem sami.
Drtivá většina maloodběratelů to řeší tzv. "sdruženkou", tj. funguje tam jako prostředník i pro distribuci onen obchodník, a toho v takovém případě nelze obejít. To, co popisujete by teoreticky fungovalo, kdybyste měl samostatnou smlouvu na distribuci (s distributorem) a samostatnou smlouvu na silovou elektřinu (s obchodníkem).
A píšu schválně teoreticky, protože takového MOO odběratele (maloodběr obyvatelstvo), co by to měl samostatně, jsem tedy ještě nepotkal.
Ivan Taraba:
Citace: Milan Hudec 30.10.2018, 23:24
Ušetřit 200kč/měsíc "pozorováním sazeb" je chválihodné, nicméně není jednoduší pracovat měsíčně o 1hod déle s možností vysr. se na sazby a ještě zbude na pět piv? :)
Pro někoho jistě ano. Někomu vyhovuje zabrat a makat více, někdo se raději zamyslí, jak by šlo dělat věci efektivněji a práci si ušetřit. Technický pokrok je způsoben vítězstvím kreativní lenosti nad otrockou pracovitostí. V tomto případě může hrát roli i dobrý pocit z "vítězství nad Systémem" :D
Dle mých zkušeností D57d zas taková výhra není. Obchodníci to mají dobře spočítané a zákazník má alespoň pocit volby. D57d mi připadá spíše jako taková kompenzace nevýhodnosti přímotopného elektrického vytápění, aby to zákazník utáhl a neutekl k jinému způsobu topení.
Milan Hudec:
Pozorování sazby a tomu přizpůsobený režim praní je ovšem takové ušetření typu "za každou cenu".
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana