Mohu užít zásuvku s proudovým chráničem v síti TN-C?

<< < (6/9) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Rozvodak  24.08.2018, 20:41

Tak kravina...
K čemu mi je vodič PE u plastovýho světla?

Že to neni podle ČSN nepopírám od začátku, proto bych nemluvil o návodu.

Vodič PE ma být přítomen i u spotřebičů druhé třídy (a nezapojen). Nikdo nemůže zaručit, že nebude vyměněn za spotřebič třídy jedna.

Jirka Š. Svejkovský:

Tak kravina...

Vodič PE ma být přítomen i u spotřebičů druhé třídy (a nezapojen). Nikdo nemůže zaručit, že nebude vyměněn za spotřebič třídy jedna.

Pavel Horský:
Přesně tak. O tom tu snad nebudeme diskutovat. Bez PE prostě nelze!

Jan Franěk:

Kolegové už odpověděli.

Jenže tím že veřejně vůbec připustíte takovou možnost znamená, že se nějaký pičus toho chytne a udělá to tak.

Jsem také překvapen jako Jirka
Citace: Jiří Schwarz  24.08.2018, 18:46

Předpokládal jsem, že jste odborník a že tedy nebudete radit něco, co není tak úplně správně, protože .....

Nějak mi to k vašim předchozím odborným příspěvkům nesedí.  :-\

Jsem zastáncem toho, že pokud je něco udělané dle nějakých předpisů a  nevykazuje to nějakou známku problémů, nemá se do toho příliš zasahovat. Tím nemyslím opravy a podobně, ale snažit se na starou instalaci naroubovat nové předpisy, často znamená vytvoření kočkopsa, což bývá často mnohem nebezpečnější, než původní stav. A to přes všechnu marnou snahu. Tedy pokud to myslím se zlepšením bezpečnosti jen trochu vážně, prostě provedu rekonstrukci rozvodů v souladu s aktuálně platnými předpisy.
Za mnohem méně energie, vymýšlení kravin a toho jak co obejít, dostanu to nejlepší co mohu dostat. tedy pokud si nepozvu nějakého diletanta protože byl jediný volný a ještě navíc nejlevnější co se dal sehnat.

Rozvodak:
Protože veřejně přiznám, že existuje řešení bez bourání,
ač je proti ČSN, které reálně zvyšuje bezpečnost a ničím nikoho neohrožuje, nejsem patrně odborník. Dík za ujasnění.

Aby tohle někoho napadlo, stačí pochopit princip chrániče.

Dál bych to asi už nepitval, pánové.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana