Mohu užít zásuvku s proudovým chráničem v síti TN-C?
Rozvodak:
Citace: Ižák Ctibor 24.08.2018, 16:36
Rád by som položil otázku na adresu tých, čo tvrdia, že sa to dá jednoducho riešiť. Predstavte si budovu, kde je niekoľko svetelných okruhov, na každom okruhu niekoľko svetiel, väčšina vedenia plochým dvoj-vodičom až po svetlá, žiadna možnosť ďalšieho prizemnenia týchto svetiel a teraz mi vysvetlite, ako by ste tam dali FI. Priznám sa, že mňa žiadne riešenie bez sekania nenapadá. (Poraďte, možno mi to špatne páli.)
(Tu je naozaj len ruské riešenie, čo som osobne videl, zatlčený klinec do steny a s toho natiahnuť PE. )
Když použiji světla druhé třídy (dvojitá izolace) a nebudu řešit přeznačování, tak jde ten chránič dát do rozvaděče.
Jiří Schwarz:
Citace: Rozvodak 24.08.2018, 16:45
Když použiji světla druhé třídy (dvojitá izolace) a nebudu řešit přeznačování, tak jde ten chránič dát do rozvaděče.
Předpokládal jsem, že jste odborník a že tedy nebudete radit něco, co není tak úplně správně, protože každý okruh v pevné instalaci má mít plný počet vodičů. Takže L a N, bez vodiče PE (když už to nemůže být PEN) je špatně.
Rozvodak:
Citace: Jiří Schwarz 24.08.2018, 18:46
Předpokládal jsem, že jste odborník a že tedy nebudete radit něco, co není tak úplně správně, protože každý okruh v pevné instalaci má mít plný počet vodičů. Takže L a N, bez vodiče PE (když už to nemůže být PEN) je špatně.
Tak samozřejmě že to není úpně košér, zž vodič se nesmí přeznačovat, i když by to funkční bylo.
Výměna světel za plastový, by pro zvýšení bezpečnosti mohla stačit.
Jan Franěk:
Citace: Rozvodak 24.08.2018, 19:07
Tak samozřejmě že to není úpně košér,
Ne to není. Je to úplně blbě (doh)
Než vymýšlet kraviny, je lepší to udělat prostě a jednoduše pořádně.
Rozvodak:
Citace: Jan Franěk 24.08.2018, 19:43
Ne to není. Je to úplně blbě (doh)
Než vymýšlet kraviny, je lepší to udělat prostě a jednoduše pořádně.
Tak kravina...
K čemu mi je vodič PE u plastovýho světla?
Že to neni podle ČSN nepopírám od začátku, proto bych nemluvil o návodu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana