Jak při bouřce vyhladit probliky napětí na přívodu do továrny?
Honza Veselý:
A co takhle klasický synchronní (tím myslím rotační, hermetizovaný ve vodíkové atmosféře, prakticky bezůdržbový ) kompenzátor v provedení se zvýšeným momentem setrvačnosti?
Dnes se to tuším prodává pod hrdým komerčním názvem "mechanická UPS". Nestačil by ten?
František Šohajda:
No na 6 MW něco dělat ? To mohou zboží kupovat a přeprodávat.. (dance)
Vyjde to levněji, než něco vymýšlet.
Co vím, u nás velké nadnárodní sklárny mají speciální linku vn , která je minimálně vypínaná, protože má napájení ze 4 stran....ale při bouřce je i taková-to draze placená spec. linka k ničemu!!
(dance)
Citace
když jde jen o problik.
Pěkně řečeno, jen jeden !! ;D ;D
Hynek Havliš:
Citace: Richard Hemond 09.08.2018, 12:14
Abych to konkretizoval. Příkon do naší továrny je 6 cca MW....
Tak to vám asi nikdo závidět nebude. Záleží, jaké máte k dispozici prostředky a jak rozumné vedení (výroby).
Kolik by stála 6 MW UPS (v jakékoli formě) nechci ani odhadovat.
Nicméně, zkuste se zamyslet nad těmi kapacitními moduly, např.
QUINT4-CAP/24DC/5/4KJ - 2320539
QUINT4-BUFFER/24DC/20 - 2907913
Ceníková cena je stovky eur/ks dle typu (což není mnoho), dle výrobce jsou bezúdržbové (protože neobsahují baterie, ale kondenzátory) a dá se to dělat postupně. Umí překlenout (podle zátěže) i desítky sekund výpadku.
Namontovat na 1 zařízení a při bouřce zkusit, jestli to funguje nebo ne...
A pak postupně doplňovat, podle možností, financí, času... To shazování bezpečnosti by to vyřešit mohlo.
Jan Bocek:
V každém případě bych začal analýzou problému.
"Problik" nemůže zastavit všechny technologie.
Dobře projektované stroje s DC ovládáním jsou na probliky imunní.
Ovšem musí mít kvalitní zdroje jak je doporučeno v předcházejícím příspěvku.
Výpadky na několik sekund je jiná záležitost ale je řešitelná pro nejdůležitější technologie jako pro příklad průběžné pece Delford. Ale k tomu je zase nutná analýza problému a hledání řešení.
Ještě jsem se v praxi nesetkal s tím, aby "problikem" se zastavily v továrně VŠECHNY stroje. Pak je něco v instalacích těch strojů špatně. To může ale odhalit opravdu analýza problému. Na příklad při jedné analýze jsme rychle došli k cíli, kdy na všech rozvaděčích a strojích byly v hlavních jističích podpěťovky. Tak jsme je zrušili a byl pokoj....prost ě systémová chyba v instalacích.
Richard Hemond:
U nás je problém, že všechny stroje jsou propojeny a produkt jede ze stroje do stroje, čili stačí, kdž se zastaví jeden a stojí všechno. Je pravda, že některým to nevadí. Ale už se mi stalo, že mi po probliku odešlo PLC. Když jsem jel z práce, tak přede mnou problikla benzínka a já věděl, že se musím otočit a jet zpět do práce... Ty kapacitní moduly se mi jeví jako nejlepší řešení. Už jen proto, že když je dám do rozvaděče, tak o nich nebudu vědět. Bateriové UPS by byl problém navíc. Už jsem jeden nechal objednat na zkoušku. Díky
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana