Ako spravit pripravu pre varnu dosku, ktora bude v strede miestnosti?
Pavel Horský:
Citace: Maroš Klein 06.06.2018, 14:37
Myslím si ale, že hlbší zmysel ďalšej diskusie o sporákovej kombinácii bude len v medziach noriem.
A můžete sem tedy uvést číslo normy a článek, aby jsme to tedy mohli jednou pro vždy smysluplně prohloubit a náležitě vymezit?
Čekám......... ..
Maroš Klein:
Citace: Jan Franěk 07.06.2018, 06:14
Nekonečný příběh https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,22436.0.html
Ako pre koho.
Pre mňa skončil odkedy mi z prístupu k rizikám s podporou noriem vychádza vypínač. :)
Ale ako vravím dookola, základ je v riadení rizík. Domácnosť je na zmeny v užívateľoch stavaná, dnes je v byte atlét, zajtra nevidiaci vozičkár. Čo sa ale nemení, je zodpovednosť tvorcu EI za jej bezpečnosť vo všetkých dovolených situáciách v domácnosti.
Ilúziu dostatočnej bezpečnosti bez vypínačov nakoniec potvrdzujú všetky štatistiky a osobné skúsenosti, tak prečo neušetriť.
A pravdepodobnos ť situácie, že raz budete vysvetľovať požiarnikom chýbajúce bezpečné odpojenie z miesta obsluhy je tak mizivá, že si v nej krabica pod linkou svoje miesto určite nájde.
Ako to má p. Kurka s tým diablom? ;)
Maroš Klein:
Citace: Pavel Horský 07.06.2018, 07:39
A můžete sem tedy uvést číslo normy a článek, aby jsme to tedy mohli jednou pro vždy smysluplně prohloubit a náležitě vymezit?
Čekám......... ..
Rovná a odborná diskusia k téme nie je o tom, že jeden niečo uvádza a ostatní čakajú na to ako to zhodiť. Nakoniec určite máte k dispozícii viac ČSN ako ja.
A princíp pripájania EZ k inštalácii tiež nie je o jednom článku v norme, toto na mňa neskúšajte. Normy sa pripojením nejakého sporáka v jednom článku určite zaoberať nebudú.
Ako projektant predsa tiež navrhujete na základe dostupných informácií, požiadaviek, budúcich predpokladov, dovolených situácií a množstva ďalších súvislostí.
Ale na začiatok, ak je teda skutočný záujem, by aj stačilo vyjadriť nejaké svoje vlastné názory na principiálne rozdiely v určení noriem 33 2180, 33 2000-4-46, 33 2000-5-53, 33 2000-5-537 a pod.
A samozrejme pritom brať do úvahy aj ich sféru určenia, odborné názvoslovie, rozlišovať výrazy ako „vypínač“, „istič“ a mnoho ďalších.
Ako vravím, mne krabica pod linkou vychádza ako určité bezpečnostné riziko, o návodoch výrobcov nehovoriac.
Pavel Horský:
Vážený pane Kleine, chtěl jsem po vás, abyste mi citoval normativní odkaz, protože já jsem nic o co by se dalo opřít vaše tvrzení, nenašel.
Takže zase nic.
Potom jsou vše jen plané řeči.
Jan Franěk:
Citace: Pavel Horský 07.06.2018, 12:25
Vážený pane Kleine, chtěl jsem po vás, ...
Já se přidávám. Sám jste o tom začal psát viz:
Citace: Maroš Klein 06.06.2018, 14:37
Myslím si ale, že hlbší zmysel ďalšej diskusie o sporákovej kombinácii bude len v medziach noriem.
Nebylo by to poprvé, co jsem po předložení konkrétního článku normy jiným kolegou, musel přehodnotit svůj postoj. Je to v pořádku, protože se stále učíme novým věcem a i o tom jsou zdejší diskuse.
Proto se přidávám k požadavku Pavla Horského a rád bych věděl kde najít požadavek na vypínač k varné desce a podobně. Požadavky v návodu splňuje i ten jistič.
Podle vašich tvrzení je chybějící vypínač na lince pro varnou desku závada. Co tedy píšete do revize za závadu, pokud toto u někoho objevíte během revizní prohlídky?
(poklona) .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana