Ako spravit pripravu pre varnu dosku, ktora bude v strede miestnosti?

<< < (5/10) > >>

Jan Franěk:
Pane Klein.

Jistič bezezbytku splňuje požadavky na odpojení, požadované výrobcem. V drtivé většině bytů je i nedaleko po ruce.
Co se týká pohyblivého připojení, i v místě kde vypínač instaluji, mám z vypínače kabel CYKY do krabice z které je pak teprve připojen pohyblivý přívod. Viz odkaz.

https://elektrika.cz/data/clanky/ppppam031020

To že v kuchyni jsou osoby poučené a v domácnosti laici, s tím nemá mnoho společného. Jde o další vlivy, díky kterým je to prostě tak. Navíc i v projektové dokumentaci jsem prozatím nenarazil na kuchyň, kde by tyto vypínače nebyly požadovány (tedy nejde o moje pocity) a v posledních cca 4 letech potkal maximálně 2 projekty, kde kromě připraveného vývodu pro varnou desku, nebo sporák, byl zakreslen i 3F vypínač. Tedy to bylo vždy i v souladu s projektovou dokumentací.

Maroš Klein:
Citace: Milan Hudec  06.06.2018, 08:48

Co to je z pohledu výrobce netuším.
Oslovte Elektrolux, verím že vám svoju predstavu priameho pripojenia svojho sporáka na sieť radi podrobne vysvetlia. :)

Citace: Jan Franěk  06.06.2018, 09:25

Jistič bezezbytku splňuje požadavky na odpojení, požadované výrobcem. V drtivé většině bytů je i nedaleko po ruce.

V zmysle tejto logiky bezozbytku vyhovuje požiadavkam na odpojenie aj istič pred elektromerom pri kosení.
Podstata bezpečného pripájania elektrických zariadení k pevnej inštalácii je ale niekde inde ako vo vzdialenosti od spotrebiča k ističu, a vo vzdialenosti jeho kontaktov. To by ale chcelo skôr hľadať v normách ako v kuchyniach a ich projektoch.

Citace: Jan Franěk  25.05.2018, 09:51

Když je deska bez kabelu, normálně se zapojí tato CYKYna až na svorkovnici Varné desky. 
Ja som si tento váš postup vysvetlil tak, že keď je varná doska bez kábla, normálne sa cykyna zapojí až na svorkovnici varnej dosky.
Teraz už viem, že s tým nesúhlasíme obidvaja. :) :)

Myslím si ale, že hlbší zmysel ďalšej diskusie o sporákovej kombinácii bude len v medziach noriem.

Patrik Dedík:
Ja tiez nepouzivam sporakovy vypinac, ale to co dal p.Franek v odkaze. Tiez v navode vyrobcov neni ani slovo o vypinaci, aspom som taky nenasiel, pisu ze ma byt odpojeny pomocou kontaktov roztec 3mm a to splna aj istic/chranic. Ja davam B16/3N aby mi odpinalo aj N, ale iz sme sa dostali na inu temu.
Ked ten kabel necham trcat zo zeme v mieste kde bude doska, nebude tu vadit podlahove kurenie a pod?

Milan Hudec:
Citace: Patrik Dedík  06.06.2018, 18:41

Ja tiez nepouzivam sporakovy vypinac, ale to co dal p.Franek v odkaze. Tiez v navode vyrobcov neni ani slovo o vypinaci, aspom som taky nenasiel, pisu ze ma byt odpojeny pomocou kontaktov roztec 3mm a to splna aj istic/chranic. Ja davam B16/3N aby mi odpinalo aj N, ale iz sme sa dostali na inu temu.
Ked ten kabel necham trcat zo zeme v mieste kde bude doska, nebude tu vadit podlahove kurenie a pod?

Tak kontakt do N bych nedával.

Jan Franěk:
Citace: Maroš Klein  06.06.2018, 14:37

Myslím si ale, že hlbší zmysel ďalšej diskusie o sporákovej kombinácii bude len v medziach noriem.

Nekonečný příběh  https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,22436.0.html

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana