Ako spravit pripravu pre varnu dosku, ktora bude v strede miestnosti?

<< < (10/10)

Jirka Š. Svejkovský:
Jedno řešení bych měl.

Maroš Klein:
Že vás to tu baví poniektorých okolo mňa toľko bedákať, lamentovať, vtipkovať a odbočovať. :D

Radšej konečne vezmite na vedomie že som si už prešiel dosť noriem na to, aby som tu kládol aj nepríjemné otázky k zabehnutým istotám. Každý sme z nejakého cesta, a ja nie som ani žiadna ovca, ani pochlebovač, a ani nejaká gazdiná, ktorá kdekomu zhltne každú haluz.

Normálne sa pýtam, prečo je podľa noriem v poriadku kombinovaný napájací prívod medzi prístrojom na vypínanie (bárs aj vašim ističom) a sporákom? Prečo je v poriadku, že je toto vedenie vyskladané ako nejaký hybrid z jedného kusa ohybného kábla, z jednej inštalačnej krabice a ešte z ďalšieho kusa zamurovanej cykyny?
Osobné nepodložené názory odborníkov „lebo je to tak“ samozrejme beriem na vedomie, ale inak sú mi na nič. Mám dosť svojich.

Nakoniec, kde boli všetci odborníci tri dni od príspevku #3 o zapojení cykyny priamo do sporáka?
Je niečo nepochopiteľné na tom, že som na nich už dlhšie nechcel čakať, a radšej som sa ozval aby nejaký nevinný investor nedostal nebezpečné pripojenie? P. Franěk po druhom upozornení o týždeň aspoň súhlasil s pohyblivým prívodom.

Môj spôsob prípravy pre pripojenie sporáka je napríklad aj taký, že končím s CYKY5x4 v hlbokej KPR a odtiaľ prázdnou chráničkou na vhodné miesto pre sporák nad podlahou. Chránička je ukončená  zarovno so stenou nad soklíkom podlahy.
Ak pripájam sporák ja, ide do KPR sporákovka a ohybný vývod až do sporáka. Inak mi to je úprimne jedno, nech je na KPR-ke hoci aj krytka s ružičkami.

Žvak Petr:
Citace: Maroš Klein  12.06.2018, 14:18

Že vás to tu baví poniektorých okolo mňa toľko bedákať, lamentovať, vtipkovať a odbočovať. :D
Ak pripájam sporák ja, ide do KPR sporákovka a ohybný vývod až do sporáka. Inak mi to je úprimne jedno, nech je na KPR-ke hoci aj krytka s ružičkami.

Taky to tak dělám.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana