Ako spravit pripravu pre varnu dosku, ktora bude v strede miestnosti?

(1/10) > >>

Patrik Dedík:
Mozno to znie banalne, ale naozaj som sa s tym nestretol. Riesim RD, na (kluc),  kde sa ma nachystat elektro podla poziadaviek investora. Poziadavka je ze v cca strede kuchyne bude ostovcek, na ktorom bude varna doska - indukcna. Ostrov bude prepojeny aj s ostatnymi skrinkami a bude to vlastne take U.
Ako prosim spravit/alebo nachystat pripravu pre napojenie varnej dosky? Samostnu linku a ani zapajanie linky uz robit nebudem. Dat nejaku podlahovu krabicu a vodice dat do wago? Pripadne je na to nejaka specialna krabica?

Maroš Klein:
Citace: Patrik Dedík  24.05.2018, 19:34

Riesim RD...
Dat nejaku podlahovu krabicu a vodice dat do wago? Pripadne je na to nejaka specialna krabica?
Vzhľadom na typ priestoru a objekt bez budúcich odborných kontrol by som žiadne rozoberateľné spoje v podlahe neriešil.
Vaša analýza rizík isteže môže byť odlišná.

Zdenek Hejčl:
Toto se normálně řeší ve spolupráci s návrhem kuchyně.
Jistě tam bude více spotřebičů a podle jejich konkrétního umístění se řeší přívody.
Pokud to budou řešit jen kuchyňáři, potěš koště. (zle)

Jan Franěk:
Normálně potkávám a občas sám připravuji přívod tak, že se kabel CYKY 5x2,5 uloží do krku a vytáhne v místě budoucího kuchyňského ostrůvku v dostatečné délce. Pokud má varná deska svůj kabel, napojí se to v krabici pod linkou, kde bývá 8-10cm prostor. Když je deska bez kabelu, normálně se zapojí tato CYKYna až na svorkovnici Varné desky.  Není to žádná věda  ;) Podobně připravuji i kabely pro zásuvky, třeba ty výsuvné, nebo i vestavěné do ostrůvku.

Patrik Dedík:
p. Franek dakujem za postrehy. Cize, ak ta dodka bude mat kabel, malo by sa to spojit pod linkou v krabici, ktora samozrejme musi byt certifikovana na instalaciu na horlavy povrch, resp dat tam hociaku a pod nu dat nehorlavu podlozku, spravne? Co sa tyka tych vysuvnych valcov, zasuviek, tak tam by mohla byt pod linkou zasa nadomietkova zasuvka, do ktorej sa pripoji vidlica z toho vysuvneho zasuvkoveho valca.
No, ale toto riesit nebudem, a ci to busu robit kuchyniari neviem. Dom sa odovzda s reviznou spravou bez linky a spotrebicov, potom je to uz len na tych co to kupili.
Islo.mi aj o to, aby tam niekde po otvoreni zasuviek skrinky, neplandali kable a pod

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana