Je nutné při změně osvětlení již přidat proudové chrániče na světelné obvody?

<< < (44/51) > >>

ACEOF ACES:
Citace: Petr Liskar  17.05.2018, 01:19

...
Omezení proudu při testování narůstajícím IΔn dělá ten měřící přístroj, ne chránič.
Jasné?

Měřící přístroj se při tomto testu snaží napodobit zhoršující se stav izolace, kdy dochází k postupnému nárůstu Idn. Je-li proudový chránič v pořádku vypne dříve než Idn dosáhne svého maxima, tj. omezí Idn. Pořád to není jasné?

Honza Veselý:
To ACEOF ACES[/b]:

...Mám pocit,v kontextu jeho předchozích příspěvků, pan Petr Liskar měl na mysli něco na způsob proudového  "Dirakova pulsu".

V podobně postaveném zadání chránič přechodový dotykový proud opravdu neomezí, resp. proud bude omezen(trochu zjednodušeně řečeno) pouze vnitřní impedancí vodičů smyčky, připojeného chrániče a zdroje. 
     Ale totok jsou diskuse a témata vhodná nejspíš do učebny ČVÚT FEL nebo MatFyzu. Pro běžnou nízkoproudou a nízkonapěťovou praxi, 'je dobré o tom vědět, ale...' .
;)

ACEOF ACES:
Mě je celkem jedno co měl na mysli. Můžete citovat kdo zde něco psal na způsob proudového "Dirakova pulsu"?

Petr Liskar:
Citace: ACEOF ACES  17.05.2018, 10:26

Měřící přístroj se při tomto testu snaží napodobit zhoršující se stav izolace, kdy dochází k postupnému nárůstu Idn. Je-li proudový chránič v pořádku vypne dříve než Idn dosáhne svého maxima, tj. omezí Idn. Pořád to není jasné?

Bloudíš v kruhu, kolego.
Chránič má vybavit nejpozději při dosažení maxima Idn.
Tento proud však může do té doby, než chránič vybaví, větší, než ono maximum.
Takže chránič nedokáže tento proud omezit, pouze vyhodnotit a na základě vyhodnocení provést odpojení od zdroje.
Tedy: pokud si mokrý nějak sáhnu na fázi, tak dostanu plný knedlík bez ohledu na to, jestli je to před chráničem nebo za chráničem. Za chráničem to ale budu dostávat neppoměrně kratší dobu, coz mě výrayně zvýší šanci přežít...     

Petr Liskar:
Citace: Honza Veselý  17.05.2018, 11:18

To ACEOF ACES[/b]:
     Ale totok jsou diskuse a témata vhodná nejspíš do učebny ČVÚT FEL nebo MatFyzu. Pro běžnou nízkoproudou a nízkonapěťovou praxi, 'je dobré o tom vědět, ale...' .
;)

Vzhledem k tomu, jak často v běžné praxi slyším názor "nemůže mě to zabít, je to za chráničem",  tak je to určené právě pro tuto praxi...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana