Je nutné při změně osvětlení již přidat proudové chrániče na světelné obvody?
Žvak Petr:
V prodejní jednotce OC se vyměnili nájemníci. Udělali změnu osvětlení a dodali pár zásuvkových okruhů. Původní rozvaděč z 2007 byl bez proudových chráničů.
a) byla provedena změna v rozvaděči a tím se stala montážní firma výrobcem rozvaděče
b) nové obvody by měli být pod PCH- jsou zde všechny osoby bez eltech vzdělání.
Pokud RT udělá kladnou RZ, dostává se podle mě do problému. Je to tak?
Žvak Petr:
Původní, změněná otázka se netýkala osvětlení ale přidaných zásuvkových obvodů.
Byl jsem se tam teď podívat. Chránič tam v neděli přidali. Ale EATON 40A/4/01.
Petr Pospíšil.:
Vídávám to často. Hl. vypínač a za ním chránič 100mA. Následně na zásuvkové obvody 30mA.
Jinak, proudový chránič na svítidla už řeší 33 2000-4-41 ed.3.
Jan Bocek:
Citace: Žvak Petr 20.04.2018, 06:48
V prodejní jednotce OC se vyměnili nájemníci. Udělali změnu osvětlení a dodali pár zásuvkových okruhů. Původní rozvaděč z 2007 byl bez proudových chráničů.
a) byla provedena změna v rozvaděči a tím se stala montážní firma výrobcem rozvaděče
b) nové obvody by měli být pod PCH- jsou zde všechny osoby bez eltech vzdělání.
Pokud RT udělá kladnou RZ, dostává se podle mě do problému. Je to tak?
Pokud budete po zhotoviteli vyžadovat průvodní dokumentaci podle NV 378/2001 Sb. a NV 118/2016 Sb., tak se do "problému" nemusíte dostávat.....
Ale abychom spadli do reality, zhotovitel by měl dodat minimálně jednopólové schéma zapojení elektrické instalace a k tomu přiložit prohlášení o shodě. Na obou dokladech vyžaduji kontaktní údaje zhotovitele.
To píši jen proto, že většinou zhotovitel netuší co to po něm chcete a o nějaké 378/2001 a 118/2016 ještě nikdy neslyšel. Minimálně tyto dva dokumenty mají být přílohou VRZ.
V příloze je těch dokladů trošku více......a pozor na OC je to shromaždiště více než 200 osob a tak to patří pod 73/2010 Sb. a to je někdy větší malér. Vyžaduje to stanovisko TIČRu
Rozmahel Vladimír:
Vím, že tady už na téma FI na světla proběhla. Ale opravdu si myslíte, že na každý světelný obvod bylo myšleno samostatné FI?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana