Je nutné při změně osvětlení již přidat proudové chrániče na světelné obvody?
Maroš Klein:
Citace: Juraj Rojko 16.05.2018, 19:02
...
Aký má podľa vás význam štatistická polemika okolo neurčitej „ochrany“ pre diskusiu o článkoch noriem?
Už vám niekedy pri teste chránič nevypol?
Mne dosť často, hlavne pri prvom meraní. Personál netestuje, a ja som tam raz za 3 roky.
V domácnostiach, kde sa investuje do lacných šmejdov a netestuje sa v nich takmer vôbec to lepšie nebude, môžete si byť istý.
Nože sem dajte svoje percento úspešnosti vybavenia chrániča pri dotykoch na živé časti v prostredí domácností, keď už sa tak bavíte, a viac vás zaujímajú štatistiky ako normy. ;)
Citace: Fuk Tomáš 16.05.2018, 19:09
Vidíte, a já jsem dodnes žil v bludu, že jistič byl vynalezen za účelem ochrany.
Myslím si, že práve vy dobre viete, že som mal na mysli oblasť nadprúdov. :)
Citace: Petr Liskar 16.05.2018, 19:21
Citace: Maroš Klein 16.05.2018, 18:32
Ale dokáže.
Ne, doopravdy to nedokáže a je to též jeho vlastnost.
Aký máte prosím vás dôvod na účelové vyťahovanie jednotlivých častí príspevku z kontextu?
Mámpísaťbezmed zier? ;)
Citace: Maroš Klein 16.05.2018, 18:32
Ale dokáže.
Napríklad keď ho testujete narastajúcim IΔn.
Myslíte si, že podobné využitie tejto jeho vlastnosti v inštalácii je nezmysel?
Mne môj merací prístroj funguje normálne. :)
A chránič dokáže reagovať na unikajúce prúdy aj v inštalácii. Je to jeho úplne normálna vlastnosť.
A nie že sa priznáte k tomu, že si to neviete predstaviť. :D
Fuk Tomáš:
Citace: Maroš Klein 16.05.2018, 20:42
Myslím si, že práve vy dobre viete, že som mal na mysli oblasť nadprúdov. :)
Ne, svou křišťálovou kouli, jejíž pomocí bych dekódoval Vaše úvahy, jsem včera poslal na přeleštění, tak jsem odkázán na aktuální znění Vašich textů.
Maroš Klein:
Prezradím vám všetkým tajomstvo. :)
Stačí prestať komentovať moje príspevky, nechať mi môj názor, ja vám nechám ten váš, vlákno sa uzavrie samo, a túžby mnohých sa naplnia. ;)
Mám za úplne prirodzené že sa každý správa tak ako je vychovaný, no a mňa vychovali tak, že považujem za slušné odpovedať na komentáre na mňa, nech už sú akékoľvek.
A rovnako tak, ako každý z vás, považujem na diskusnom fóre za prirodzené reagovať otázkou či názorom na myšlienky iných.
Čo sa týka významu chrániča ako doplnkovej ochrany v pevnej inštalácii, vysvetlenie normy mne osobne úplne stačí aj bez vedľajších, a s ňou vôbec nesúvisiacich štatistických dohadov.
Ak teda budem občas svoj názor na chránič prezentovať v iných vláknach, iste to už nikoho neprekvapí. :D
Berte to pre mňa za mňa trebárs aj tak, že verím na chrániče ktoré nevypnú, a to mi úplne stačí na to, aby som nikdy nevedel, ktorému konkrétnemu z nich mám kedy veriť. ;) ;) ;)
Zdenek Hejčl:
A co hromnička, jako dokonalá ochrana před bleskem?
Juraj Rojko:
Citace: Maroš Klein 16.05.2018, 20:42
Aký má podľa vás význam štatistická polemika okolo neurčitej „ochrany“ pre diskusiu o článkoch noriem?
Zcela zásadní. Dokonce uvažuji o založení "Společnosti pro statistickou polemiku okolo neurčité "ochrany" pro diskusi o článcích norem".
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana