Je nutné při změně osvětlení již přidat proudové chrániče na světelné obvody?

<< < (38/51) > >>

Jan Franěk:
Citace: Maroš Klein  15.05.2018, 17:36

Teraz už mi je jasné, že podstata ochranného opatrenia automatickým odpojením od zdroja je pre vás neznámou. Inak by ste ako odborník pre poruchu na neživej časti chránič nepožadoval.

Vaše další smyšlenky? Ok. Asi nemá cenu vám to vyvracet. Stejně to bude zbytečné a dále by to mohlo prodlužovat tuto nesmyslnou diskusi.

Fuk Tomáš:
Citace: Petr Liskar  15.05.2018, 20:51

Ono je vás velice těžké pochopit bez ohledu na nedostatky jakéhokoliv translátoru, chybí mi v těch myšlenkách hmatatelná konzistence, např.:

Citace: Maroš Klein  14.05.2018, 16:56

Chránič pri dotyku na 230V.
Áno chráni, ale ani ja ani nikto z vás nevie nakoľko.

On p. Klein hrozně rád mluví za ostatní a vkládá jim do úst své smyšlenky.
Myslím, že tu nejpodstatnějš í otázku tu položil včera p. Rojko.

Maroš Klein:
Citace: Petr Liskar  15.05.2018, 20:51

Ono je vás velice těžké pochopit ...
Môžete tomu venovať viac času v širšom kontexte mojich príspevkov, alebo sa jednoducho aj viackrát opýtať.
S tým už veľa nenarobím, že pri strkaní hlavy do rozvádzača zo mňa žiadny Mácha nebude. ;)

Citace: Jan Franěk  15.05.2018, 21:26

Vaše další smyšlenky?
Aleže sa už nežerme. :D
Ak to v lete vyjde, ozvem sa zo sázavských tenisových kurtov, ďaleko teda nebudem. ;)
Čo o vás zatiaľ viem, tak na začiatok sa určite zhodneme na nejakom dobrom nealku.(drinks)

Citace: Fuk Tomáš  15.05.2018, 21:44

.....
Viete poradiť s vysvetlením čl. 415.1.1?
Rád by som si totižto urobil predstavu o neopatrnosti užívateľov v inštalácii, ktorá nie je nijako poškodená aj za pomoci vášho názoru.

Fuk Tomáš:
Citace: Maroš Klein  15.05.2018, 22:15

Rád by som si totižto urobil predstavu o neopatrnosti užívateľov v inštalácii, ktorá nie je nijako poškodená aj za pomoci vášho názoru.

Můj názor asi těžko poškodí něčí instalaci.
Jinak Vaši otázku pokládám za řečnickou, jistě sám znáte spoustu způsobů neopatrného zacházení se spotřebiči, a proto na ni odpovídat nebudu.

Milan Hudec:
Citace: Maroš Klein  15.05.2018, 20:14

Čo myslíte pod zlyhaním obidvoch zložiek ochranného opatrenia?
Ich fyzické odstránenie nejakým neopatrným konaním, alebo ostanú obidva zložky v pôvodnom stave, ale so stratou svojich výrobcom deklarovaných vlastností?
Mám za to, že aby nebol porušený čl. 415.1.2, tak zlyhanie nemôže znamenať odstránenie.

Obecně norma počítá se selháním jednoho, tj.např.izolac e, přičemž nastalý stav bude řešen odpojením.
No a jelikož jistič či pojistka odpojují jen tvrdou poruchu, byly vytipovány případy kdy je vhodné dalšího opatření a tím je chránič.
Souhlasím s tím že ona doplňková ocbrana je do normy zakompována poněkud násilně a slušelo by jí více místo v předpise vyšší právní síly.
Nicméně i současný stav přispěl k výraznému snížení úrazovosti, takže vše je v cajku.

Navíc poučovat zrovna kol.Fraňka o principu odpojení je poněkud odvážné a dohadovat se s kol.Fukem hrozí dokonce zesměšněním, věřte že vím o čem hovořím.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana