Je nutné při změně osvětlení již přidat proudové chrániče na světelné obvody?
Žvak Petr:
Citace: Maroš Klein 15.05.2018, 12:19
Bežte odtiaľ rýchlo preč. :D
To Vy chcete aby neplnoleté děti používali spotřebiče jen pod dozorem, dohledem.
Já to mám trochu jinak. Luxují, perou i vaří a i když jsou samy :)
Jan Franěk:
Citace: Maroš Klein 15.05.2018, 12:05
Ten prvý je úplne jednoduchý. Stačí mu ho vraziť do hlavy, a ľahne hneď.
Jo, to je fakt hustej důvod. Nevím proč mě hned nenapadl. :'(
Citace: Maroš Klein 15.05.2018, 12:05
Ten druhý je taký vymakanejší a sofistikovanej ší, určite ho dobre poznáte.
Začnú sa mu vtĺkať šruby do hlavy ohľadom super vlastnosti chrániča, ktorý mu pri dotyku s fázou zachráni život.
A kdo to prosím vás kde tvrdí?
Citace: Petr Liskar 15.05.2018, 08:45
Vidim to (bohužel) úplně stejně.
To už je nás celá řada :D
Vzdávám to. Diskuse s člověkem který nám neustále podsouvá co jsme neřekli a tvrdí že používání PCH je nebezpečné a ohrožuje laiky a to XX stran dokola, nemá cenu.
Petr Liskar:
Přátelé, je to naprosto marné, jakékoliv úsilí o osvětu se mine účinkem.
Kolega je fanaticky presvědčen o tom, že chránič normou předepisován být nemá.
Argumentuje, někdy velice úsměvně ("pantofle nebo modlitba k bohu chrání lépe"), ale argumenty jiných nevnímá.
Když to vezmu analogicky, stejně vehementně a s obdobnou argumentací někdo jiný bude hájit to, že používání bezpečnostních pásů v autě též nemá být v zákoně (kterýžto je též normou).
Navrhuji diskusi zbavit trolliho krmení a uzavřít ji.
ACEOF ACES:
Citace: Pavel Horský 14.05.2018, 13:12
...
Před cca rokem jsem popisoval situaci, kdy jsem byl přizván kriminální policií k případu, kde byl zmařen jeden mladý lidský život díky nedbalosti svého otce. Pán měl chránič jen na koupelnu. Ten mu vybavoval díky izolační poruše pračky. Místo toho, aby si zavolal opraváře, vyřešil problém tím, že přinesl produžovák ze stodoly s porušenou izolací. Ten připojil v kuchyni na nechráněnou zásuvku a mnul si ruce, jak nad vším vyzrál. Prodlužovák byl tažený po podlaze přes koupelnu, kde byla zanesená podlahová vpusť. Všude dost mokro. Chlapec se vysvlékl a do vany už nedolezl.
Myslíte, že by ho vámi řečená nespolehlivá ochrana neochránila?
...
Možná by ho ochránila, možná by ho neochránila, to bych hádal, ale na začátku této smutné události byla izolační porucha pračky a proudový chránič.
Žvak Petr:
Souhlasím s přirovnáním "používání bezpečnostních pásů u aut". ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana