Je nutné při změně osvětlení již přidat proudové chrániče na světelné obvody?

<< < (32/51) > >>

Miroš Jan:

To čo mám problém zmeniť nie je názor, ale slovo ktoré som už raz dal. ;)

[/quote]

Mě to spíš připadá tak, že nejseš schopen přijmout fakt, že FI, funguje i při dotyku s živou částí el. Zařízení. :)

Maroš Klein:
Citace: Miroš Jan  15.05.2018, 10:05

Mě to spíš připadá tak, že nejseš schopen přijmout fakt, že FI, funguje i při dotyku s živou částí el. Zařízení. :)

To vám ale pripadá veľmi, veľmi zle.

Ja práveže tento fakt prijímam, ale nie ako ochranu, ale iba ako sprievodnú a nevypočítateľn ú vlastnosť mechaniky chrániča niekde hlboko pod čiarou požiadaviek na minimálnu bezpečnosť.

Ako vlastnosť, ktorú na základe rešpektovania normových princípov a vlastného osvedčenia nepovažujem za ochranu.
Ale ak podľa vás ako odborníka chránič chráni, potom musíte bohužiaľ počítať aj s určitým percentom mŕtvol.

A tam ma k sebe teda určite nedostanete. ::)

Miroš Jan:
V tom případě, je to jen a pouze tvoje volba. :D

Maroš Klein:
Citace: Miroš Jan  15.05.2018, 10:27

V tom případě, je to jen a pouze tvoje volba. :D

Presne tak.
Necítim ani len najmenšiu potrebu ublížiť chráničom čo i len jedinému človeku. ;)

Jan Franěk:
Citace: Maroš Klein  15.05.2018, 10:38

Necítim ani len najmenšiu potrebu ublížiť chráničom čo i len jedinému človeku. ;)

A jak by jste mu použitím PCH  ublížil proboha? To už trochu přeháníte.

Proudový chránič, ostatně jako každá z ochran, má své limity i životnost. Zrovna tak jako může PCH "zalehnout" dlouhou nečinností, tak stárne izolace, praskají kryty, upadne (uhnije ) pospojení a tak podobně. I proto se kombinují různé ochrany tak ,aby se minimalizovalo riziko na takzvanou přijatelnou úroveň. Tedy ohánět se tím že PCh má své limity, které ostatně zde nikdo nezpochybnil, je divné, když má své limity a životnost každá z používaných ochran.

Navíc pokud dojde k poruše a já bych se dotkl odhalené živé části, nebo vodivé neživé části kde by zrovna byl nebezpečný potenciál, tak si budu vždy přát aby na začátku instalace byl instalovaný PCH a je mi jedno zda půjde o část instalace, nebo jakýkoliv spotřebič napájený ze zásuvky v té instalaci.

Začínám po diskusi s vámi více souhlasit s kolegou Beláněm, který je zastáncem řešení co okruh, to chránič. Jediné co mi ještě trochu vadí je fakt, že se nám tak zcela vytrácí přirozený výběr, který by měl v některých případech silné opodstatnění.  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana