Je nutné při změně osvětlení již přidat proudové chrániče na světelné obvody?

<< < (28/51) > >>

Miroš Jan:
Pavle  :)

Zdeněk Friedrich:
... ten pán je hotovej nezmar. Jako nějakej Bouška z Libně. Vosumnáctkrát za večer ho vyhodili vod Exnerů a dycky se jim tam vrátil, …  Takovej byl vytrvalej, že se moh stát ministrem. ;) o:-)

Maroš Klein:
Citace: Milan Hudec  14.05.2018, 13:16

Tak znovu.
Chránič při dotyku na živou část na rozdíl od jističe chrání.
Samozřejmě účinnost či spolehlivost každé ochrany je omezená fyz.zákonitost í a statistickou náhodou.
 Vaše vytrvalost je hodna obdivu.

Beriem iba ako laik, a aj to len v prípade ak vy beriete toto:

Suchá papuča pri dotyku na živú časť na rozdiel od ističa chráni.
Samozrejme účinnosť či spoľahlivosť každej ochrany je obmedzená fyz. zákonitosťou a štatistickou náhodou. váš obdiv k chrániču je vytrvalý.

-------

Je to až obdivuhodné aké klišé je možné vyprodukovať pri zjavnej neochote na výzvu k diskusii o základnej bezpečnostnej norme.
Keď sa obzriem naspäť, tak dvaja dali vedieť že pochopili.
Ja som rád aj za jedného, ktorý pochopí, že dieťa pri zásuvke IP 20 s chráničom je v oveľa väčšom nebezpečenstve, ako to pri zásuvke s IP30 bez chrániča.

Takže vo výsledku tých ostatných na pracoviskách v základnom prostredí kde chránič nie je potrebný ani teraz, nech dokope k smrti, veď sú poučení.

Ten kto nechce diskutovať o normách nech sa zbytočne netrápi s mojou nápravou.
Je to stokrát marné, čítal som totižto normu 33 2000-4-41 od začiatku do konca, a ako vidím musím počkať až tak niekto urobí tiež.

Apropo p. Horský.
Nikdy nikde netvrdím, že je chránič zbytočný. To iba jeho skutočný účel vidím inde ako v záchranných kopancoch.
Koľkože to tým chlapčekom vlastne pretieklo? Aha, že nikto nevie? Áno, prežil, tak ktože by sa už ďalej staral či s poškodeným srdiečkom, alebo nie. Deti vydržia veľa.
Ak ešte budete niekedy dopĺňať chrániče nezabudnite na zásuvky s clonkami.

Pavel Horský:
Tomu chlapčekovi bolo 18 let.

Maroš Klein:
Dobre, takže to pozametám tak, aby to bolo aj počuť.

ČIARA.

Úplne jednoduchá vodorovná čiara, ktorú si už dokáže predstaviť hádam každý, a ktorá rozdeľuje oblasť bezpečnosti VTZ-E na priestor pod ňou a priestor nad ňou.
Táto čiara nie je môj výmysel. Tvoria ju všetky normy, platné i neplatné, rovnako tak ako moje i vaše osvedčenia.
A z tejto čiary sa na odbornom fóre snažím i učím viesť diskusiu tak, ako je to len v mojich silách.

Chránič pri dotyku na 230V.
Áno chráni, ale ani ja ani nikto z vás nevie nakoľko.
Zato sme sa všetci a dávno zhodli na tom, že na čiaru to nestačí. A to ani keby som ho spod tej čiary ťahal rovno s vami všetkými aj s Cimermanom, tak ho na čiaru do noriem na ochranu pred priamym dotykom 230V nedostaneme.

Takže znova, a dúfam dosť jasne.
Áno, chránič chráni, ale kým to bude iba v rozsahu pod čiarou, tak pre mňa, pre normy i pre všetky platné osvedčenia chránič nechráni.

Kto mi chce dokázať opak, toho čakám na čiare.
A nech si o tom myslí kto chce - čo chce, ale mňa moje osvedčenie na vstup pod čiaru neoprávňuje.
Bez urážky, ale nerozumiem čo za teplú vodu to tam všetci pod tou čiarou toľko hľadáte.

K posmeškárom iba jedna veta.
Uvedomte si, že vaše výplody na moju adresu vychádzajú z vašej adresy, a teda sú vašou vizitkou.

Citace: Milan Hudec  14.05.2018, 11:16

Pokud odhlédneme od poruch tvrdých, máme mnoho případů poruch nedokonalých kdy chránič takové zařízení včas odpojí.

Z môjho pohľadu ste s touto časťou úvahy už bol na čiare.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana