Jake je nebezpeci pri pouziti redukce 4kolik na 5kolik?
Fuk Tomáš:
Citace: David Hruda 24.03.2018, 13:55
Ano, například při rekonstrukci bytu v osmém patře panelového domu. :-\
Když se opravdu chce, tak i to jde zařídit.
Milan Hudec:
Plech řádně přišroubovaný na stěnu.
Jan Franěk:
Podle mne je nejdůležitější a správnou informací toto.
Citace: Miroslav Hlaváč 23.03.2018, 20:49
Problém spočívá v tom,že pokud dojde k přerušení vodiče PEN -tedy společného ochranného vodiče ve 4 vodičové části může se objevit nebezpečné dotykové napětí jak na živých tak na neživých částech zařízení za tímto rozdělením.Ted y na pracovním N i na PE který je z původní části napojen.Toto lze provést pouze v pevném rozvodu při přizemění bodu rozdělení a dalších podmínek.
O tom jak to bude provedeno v konkrétním případě se můžeme dohadovat třeba měsíc, ale konečné slovo bude mít ten, kdo zná konkrétní místní podmínky.
Můj postoj je takový, že pokud je to jen trochu možné, doporučím také toto místo kde se dělí PEN, na PE a N přizemnit. Osobně to považuji za velmi rozumné.
David Hruda:
Citace: Fuk Tomáš 24.03.2018, 17:09
Když se opravdu chce, tak i to jde zařídit.
Ano, to je pravda. Když se opavdu chce, tak je možné téměř vše.
Jen chtít/muset a doporučeno/bezpodmínečně nutné jsou pro mě zcela jiné kategorie.
Snad nikdo nebude tvrdit, že bez (s rozumným a přiměřeným úsilím a náklady na provedení) přizemnění bodu rozdělení toto nelze provést a EI je nutné provozovat v TN-C.
Miroslav Hlaváč:
Citace: David Hruda 25.03.2018, 10:43
Ano, to je pravda. Když se opavdu chce, tak je možné téměř vše.
Jen chtít/muset a doporučeno/bezpodmínečně nutné jsou pro mě zcela jiné kategorie.
Snad nikdo nebude tvrdit, že bez (s rozumným a přiměřeným úsilím a náklady na provedení) přizemnění bodu rozdělení toto nelze provést a EI je nutné provozovat v TN-C.
S první částí souhlasím,s druhou rovněž,ve třetí části odporujete sám sobě.
A rozhodně není nutné instalaci provozovat v TN-C,je to dokonce nebezpečné.
Když to opravdu nejde přizemnit tak to nejde.Ale já mám heslo:Neříkej že to nejde,řekni že to neumíš.
Například i do 8 patra lze natáhnout slaněný izolovaný vodič příslušného průřezu... ;) ;) ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana