Jakou funkci má proudový chránič v případě ochrany svítidla třídy II.?

<< < (13/20) > >>

Maroš Klein:
Popísal som toho dosť, len čo je pravda, a určite som sa nechcel nikoho dotknúť, len pochopiť oprávnenosť elektrických kopancov do tela, ... lebo chránič.  :D
Všetci spolu na jedného tu síce toho nakládli na hromádku ešte viac, ale to im už nevadí, že spravodlivosť tak trochu vidí. ;)
Žijem a konám v presvedčení, že rovný chlap rovného chlapa v rovnej odbornej diskusii nejakou citáciou článku z normy uraziť nemôže.
A pritom ani jeden jediný odborný argument. :(
Ani jeden jediný, iba obhajoba vžitého, podráždené reakcie urazeného ega, posmešné ponižujúce offtopicy odborníkov „stratených“ v téme a KO odbornej diskusii.
No, vyzerá to zatiaľ skutočne tak, že vybavovací prúd ľudským telom ani v stovkách mA pre poniektorých žiadnou hovadinou nikdy nebude.

Na koniec moje odporúčanie (nie moja pravda, tá je v normách) všetkým, ktorí čakali na nejaký zmysluplný záver:
Pokiaľ nenadobudnete v prevádzke istotu a v normách oporu o bezpečnom priamom dotyku nechránenej živej časti, tak dovtedy VŽDY považujte akýkoľvek nechránený dotyk so živou časťou za chráničom za dotyk životu nebezpečný, a NIKDY sa na chránič nespoliehajte ako na ochranu pri dotyku so živou časťou.

To p. Hlaváč.
Vy by ste sa mi tiež mohol ako chlap niekedy pozrieť rovno do očí.

Jiří Kubík:
Citace: Maroš Klein  02.01.2018, 11:46

...
Pokiaľ nenadobudnete v prevádzke istotu a v normách oporu o bezpečnom priamom dotyku nechránenej živej časti, tak dovtedy VŽDY považujte akýkoľvek nechránený dotyk so živou časťou za chráničom za dotyk životu nebezpečný, a NIKDY sa na chránič nespoliehajte ako na ochranu pri dotyku so živou časťou.
...

Pane Kleine, už jsem vás upozornil, že nevíte co je to živá část elektrického zařízení.
Jste na odborném fóru.
Používejte prosím správnou terminologii.

:(

Juraj Rojko:
Voláte po argumentech a přitom sám nejste ochoten přímo odpovědět na jakoukoli otázku, která vám byla položena. Vkládáte všem do úst tvrzení, která nikdy nepronesli a na základě toho vyvozujete, že nikdo kromě vás ničemu nerozumí. Na podporu svých názorů sem vložíte článek, který obsahuje přesný opak toho co tady hlásáte. A pak se divíte, že vás ostatní mají za blázna?

A aby se vám alespoň trochu ulevilo, tak vás ujišťuji, že NIKDO ze zde přítomných NIKDY NESPOLÉHÁ na ochranu chráničem. Což je to, co sám tady všichni snažili vysvětlit a vy to odmítáte vidět.

František Šohajda:
Kde je problém?
Svítidlo je ve II.tř....za dva roky si tam dá jiné, třeba v tř.I...?

V ceně chrániče?.... :(

ACEOF ACES:
Já jsem to pochopil tak, že Maroš Klein upozornil na to, že i když je provedena ochrana proudovým chráničem, tak je dotyk na část, která je nebo může být pod napětím, stále životu nebezpečný.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana