Jakou funkci má proudový chránič v případě ochrany svítidla třídy II.?

<< < (12/20) > >>

Petr Moravec:
Pane Maroši,
už jsem opravdu nechtěl reagovat, a ani nebudu.
Ale jen pro vás.
"Dotyk se živou částí za chráničem opravdu za bezpečný nepovažuji".
Ale budu velmi šťastný, když tam chránič bude.
A prosím, zkuste mě ze svých otázek vynechat.
PS.
Myslíte to nejspíš dobře, ale také nechápu, čeho tím chcete dosáhnout.
A koho zde vlastně přesvědčujete. Pokud to jsou, jak píšete ti náhodní čtenáři, tak to nejdete dobrým směrem. Mohly by si z vašich litanií vzít, že chránič je úplně zbytečný přístroj pouze prodražující instalaci.

Petr Moravec:
Ano.
To nejspíš bude vysvětlení. Jazyková bariéra!

Maroš Klein:
Celkom túto nízkoargumenta čnú zvykovú podráždenosť v železnej košeli aj chápem. Normálna prevádzka sa v našich štátoch zas až tak často nevidí, a bežný elektrikár sa s vysokou pravdepodobnos ťou zaučí, prežije i skončí v marazme praxe.

Kto si ale stále myslí, že chránič pri priamom dotyku živej časti rieši prvú poruchu, ten iba nepochopil základné pravidlo ochrany pred úrazom elektrickým prúdom v žiadnom jazyku.
Prvá porucha totižto práve možnosť takého dotyku už umožnila, a ďalej je to pri samotnom dotyku už len o viere poniektorých v Boha a chránič.
Od vybavovacieho prúdu chrániča ľudským telom už ale normy dávajú ruky preč, a následné „záchranné“ rany do organizmu už sú iba placebom ochrany a zbožnou nádejou vykúpenia zo zanedbania predpisov.

Želám v Novom roku veľa šťastia všetkým nevinným ľuďom pri "normálnych náhodných dotykoch". :) :) :)

Pavel Horský:
Citace: Jan Alin  01.01.2018, 21:40

Zkuste si to přečíst celé na jeden zátah.  o:-)

Vzdal jsem to. To se prostě nedá a jazyková bariéra za to opravdu nemůže  :)
Na "hovadiny" nemám opravdu čas.
Pan Klein je očividně přesvědčen o své pravdě a já ho při tom klidně nechám.

Miroslav Hlaváč:
Citace: Jan Alin  01.01.2018, 21:40

Teda pánové, zkusil jsem to přečíst a došel jsem k názoru, že za tohle může snad jen jazyková bariéra, jinak si to nedovedu vysvětlit. Zkuste si to přečíst celé na jeden zátah.  o:-)

To nebude jazyková bariéra to bude tohle:

Norma uvádí invalidní nejen coby fyzické, ale i duševní postižení a nemám v úmyslu tyto lidi nějak snižovat, pouze jsem naznačil, že i za branami ústavů se vyskytují jedinci, kteří ač přesvědčeni o své inteligenci páchají hovadiny. (zle)

Panu Hrubému se omlouvám za neúplnou citaci.
Myslím že by toto vlákno mělo být uzavřeno z důvodu zbytečnosti.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana