Jaký máte názor na nový požadavek článku 411.3.4 ČSN 33 2000-4-41 ed.3?

<< < (6/19) > >>

Pavel Horský:
Citace: Miloslav Chramosta  28.12.2017, 09:20

Souběžně s ČSN 33 2000-4-41 ed.3 vyšla ČSN 33 2130 ed.3 Z1 kde se mimo jiné uvádí:

ČSN 33 2130 ed. 3 Elektrické instalace nízkého napětí - Vnitřní elektrické rozvody z prosince 2014 se mění takto:

Do článku 5.2.9 se jako poslední doplňuje tento odstavec:
Každý koncový světelný obvod v bytech a obdobných prostorech pro ubytování se vybaví doplňkovou ochranou pomocí proudového chrániče (RCD),  jehož jmenovitý reziduální proud nepřekračuje 30 mA.

Výborně (jednicka)
Tak myslím, že teď je to už všem jasné.

J Lhava:
Citace: Pavel Horský  29.12.2017, 08:36

Výborně (jednicka)
Tak myslím, že teď je to už všem jasné.
Nechci byt kverulant  :-[ ... ale co vsechno budou ty "obdobne prostory"?

Pavel Horský:
Honzo, když dopíšeš k tvému "obdobné prostory" zbytek věty...."pro ubytování",  pak se musí opět všem udělat minimálně polojasno  ;) :)
Např. ubytovny, koleje, hotelové pokoje. Dá se bydlet v mnoho dalších prostorech než jen v bytech. To je jednoduché jako žebřík  ;) :D

J Lhava:
 :-\
No jo, vidíš to ... co já neviděl

Jiří Buben:
Ještě mám jeden poznatek. Nová ČSN 33 2000-4-41 ed.3 platí souběžně s ed.2 a samostatně až od roku 2020. Takže ustanovení článku 411.3.4 by mohl někdo chápat tak, že tato povinnost bude uplatňována u nových staveb, ale už staveb jejichž realizace probíhá je vše dle ed.2 v pořádku i bez chráničů na světelných obvodech. Potíž vidím v tom, že změna Z1 ČSN 33 2130 ed.3 nemá nikde v textu uvedeno, od kdy změny budou platit výhradně, tudíž usuzuji, že platí od data vydání změny.
Trochu mi to neštymuje s obvyklým přechodným obdobím. Takže jak se k tomu postavit při revizích od ledna 2018?
Nebo jsem něco někde přehlédl?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana