Jaký máte názor na nový požadavek článku 411.3.4 ČSN 33 2000-4-41 ed.3?

<< < (4/19) > >>

František Šohajda:
Každý si to vykládá po svém!
Ještě přesnou definici co je to občanská výstavba!!Pak už bude jasno!
Já jako laik v oblasti práva, jsem se také domníval že občanská výstavba zahrnuje i RD a byty pro bydlení občanů!!

J Lhava:
Panove panove.
Otevrete si prosim CSN 332130 ed. 3 spolu s CSN 332000-7-718 a tam si prectete, co je mysleno obcanskou vystavbou. Obcas je potreba cist normy (tim spis, ma-li se o nich diskutovat).  >:D

Maroš Klein:
Citace: Jiří Buben  24.12.2017, 09:36

Jaký máte na tento nový požadavek názor?

V 4-41 ho vnímam ako zavedenie základnej bezpečnostnej požiadavky, ktorú doteraz upravovali (sprísňovali) rôzne nadstavbové normy, napr. sedmičkovej rady.
Dôvody môžu byť rôzne, osvetlenie už dávno nie je majoritne o závite E27. Jedným z dôvodov by mohli byť aj štatisticky zaznamenané zvýšené požiarne riziká z moderných svetelných zdrojov, ku ktorým sa tu asi ťažko dostaneme.
Časové zmeny v ich vývoji sú dnes podstatne kratšie ako nejaká rozumná doba, v ktorej by sa stihli prejaviť ich skryté dlhodobejšie riziká.

Citace: František Šohajda  27.12.2017, 18:56

Já jako laik v oblasti práva, jsem se také domníval že občanská výstavba zahrnuje i RD a byty pro bydlení občanů!!

V takom prípade by boli v jednom spoločnom balíku, a teda aj v odbornom prístupe k nim, priestory určené na bývanie na rovnakej pozícii spoločne s oblasťou služieb.

Jan Bocek:
Citace: Jan Hlavatý.  27.12.2017, 19:02

Panove panove.
Otevrete si prosim CSN 332130 ed. 3 spolu s CSN 332000-7-718 a tam si prectete, co je mysleno obcanskou vystavbou. Obcas je potreba cist normy (tim spis, ma-li se o nich diskutovat).  >:D

Dobrý námět po svátcích.
Název "občanská výstavba" je zřejmě hodně zavádějící pro mnoho firem.
Proto v 7-718 ( platnost od 1.4.2014) jsou pro
PROSTORY OBČANSKÉ VÝSTAVBY  A PRACOVIŠTĚ
uvedeny praktické příklady takových prostorů a pracovišť.

Proto například v průmyslové oblasti platí jiná pravidla, než pro
vnitřní elektrické rozvody v RD i panelácích podle ČSN 33 2130 ed. 3.
Mnoho firem to nemůže pochopit, že se poněkud změnily pravidla.

A nemusí to být jen průmyslová oblast. Stačí rekonstrukce státního úřadu, kde mají sál pro vlastní potřebu. A investor bude požadovat vyjádření TIČRu....a bude se předělávat projekt a firma se bude hodně a hodně učit a přitom propotí hodně trička, když přijde pán inspektor.
A mohu potvrdit, že inspektor si dává hodně záležet i v detailech. Kdo se pouští na tento tenký led, měl by dobře nastudovat článek 718.1 a zvážit, zdá ta jeho montáž pod 718 nespadá. Rovněž by měli být opatrní RT při výchozí revizi a trvat na splnění požadavků 718. Co s tím chcete dělat při periodické revizi?

Pavel Horský:
Citace: Jan Hlavatý.  27.12.2017, 17:03

Doctes se tam, ze jeden proudovycchran ic nesmi chranit vice svetelnych obvodu V PROSTORACH OBCANSKE VYSTAVBY A PRACOVIST. Prostory bytu ypravidla nejsou ani obcanskou vystavbou (nevyskytuje se tam verejnost),  ani pracovistem (nevyskytuji se tam zamestnanci). Takze na byty se tento zakaz nevztahuje.

Ale ano, já tu normu četl a také jsem se k ní ve svém příspěvku dost jasně vyjádřil. Psal jsem o "PROSTORECH BYTOVÝCH DOMŮ". O prostorech občanské výstavby a pracovištích v mém příspěvku nepadlo ani slovo. Vím co znamená termín občanská výstavba  ;)
A pokud se nepletu a zrak mě nešálí, je v odstavci 5.2.9 jasně uvedeno "Je-li v prostorech bytových domů........."  A bytová jednotka není součástí bytových domů?  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana