Jak ovládat přívod k topným kabelům, aby se prodloužila životnost termostatu?

<< < (4/6) > >>

Jan Franěk:
K tomu co napsal Martin Kůrka asi není potřeba více dodávat. Dobře shrnuto. I když osobně mám nejraději použití samoregulačníc h kabelů, namísto odporových. Bohužel toto řešení i je cenově náročnějším.

Osobně bych doporučil systém firmy Raychem. Pokud instalaci provede jejich proškolený technik, dává tato firma na tento systém záruku 20let.

PS: Ale vždy mě pobaví, jak mnoho kutilů chce šetřit a lépe něco provést, aby se z toho nakonec vyklubal paskvil ,  který namísto úspory jen ty peníze stojí. Ty drobnosti a zkušenosti jsou to, co dělí odborníka od bastlíře.

Ales Keprt:
Citace: Lukáš Láryš  16.12.2017, 23:21

Možná to úplně nesouvisí s tématem, ale to si jako jen tak poskládáte rozvaděč do domu?
Když pominu váš ne zrovna vhodný způsob regulace vytápění (pan Kurka to popsal velice dobře),  nevidím ve vašem zapojení některé dost podstatné věci.  :o

Můžete prosím upřesnit, které podstatné věci máte namysli?

Jan Franěk:
Citace: Ales Keprt  17.12.2017, 12:36

Můžete prosím upřesnit, které podstatné věci máte namysli?

A nechcete si rovnou napsat o zpracování projektové dokumentace zadarmo?

Ales Keprt:
Citace: Jan Franěk  17.12.2017, 12:48

A nechcete si rovnou napsat o zpracování projektové dokumentace zadarmo?

Já od nikoho nežádám projektovou dokumentaci. Chci použít topné kabely a termostaty, které jsou na našem trhu a běžně se používají. U nízkorozpočtov ých staveb se normálně pro každý okruh použije termostat s podlahovou sondou a připojí k topnému kabelu. Je to standartní zapojení. Nevím o jakém bastlení mluvíte. Mě jen napadla myšlenka, že stykač vydrží daleko více než termostat a proto jsem chtěl vidět po elektrické stránce co jsem ještě třeba opomněl.

Lukáš Rotrekl:
No vidíte, když sečtete stykač + termostat, tak se pomalu dostáváte na cenu centrální regulace, která vám dá za malý příplatek neskutečné množtví komfortu navíc a možné úspoře ani nemluvě. A to by vám třeba slušnej projektant vysvětlil a propočítal.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana