Jak ovládat přívod k topným kabelům, aby se prodloužila životnost termostatu?
Jan Franěk:
Citace: Ales Keprt 17.12.2017, 13:03
, ....... jsem chtěl vidět po elektrické stránce co jsem ještě třeba opomněl.
Začneme od začátku. Projektovou dokumentací. Dál ani nemá smysl pokračovat, protože už samotný návrh potřebného výkonu topného kabelu, má svá pravidla a zákonitosti.
Lukáš Láryš:
Citace: Ales Keprt 17.12.2017, 12:36
Můžete prosím upřesnit, které podstatné věci máte namysli?
Co třeba přepěťová ochrana.
Krom topení, jeden chránič na všechno i na světelné obvody?
Mimochodem, jak to chcete všechno namačkat do rozvaděče o velikosti 72 modulů ??
Pokud do rozvaděče přidáte trafo pro zvonky, případně napáječ pro "vrátný", tak už tam moc místa nezůstane. Tyhle rozvaděče znám a mají pouze jeden můste PE a jeden můstek N, takže další tři budete muset dát na din lišty.
Ales Keprt:
Citace: Lukáš Láryš 17.12.2017, 16:14
Tyhle rozvaděče znám a mají pouze jeden můste PE a jeden můstek N, takže další tři budete muset dát na din lišty.
Dík za toto upozornění, já to chápal, že mají dva a dva. Je tam uvedeno N+PE, 2x(2x25 mm2 + 43x16 mm2). Vy, byste měl nějaký návrh, který rozvaděč zvolit? Podle vyjádření kolegů co psali před vámi, se na ty stykače vykašlu a dám to přímo na termostaty.
Jinak k těm chráničům. Před 8 léty jsem dával na novostavbu u známých taky jeden chránič na celý dům a dosud problém žádný nebyl. Takže jsem to bral, že to také tak provedu.
A o přepěťové ochraně nemám žádnou zkušenost, záleží co řekne revizák.
Zdeněk Friedrich:
Komu není rady, tomu není pomoci. :-\
Jiří Schwarz:
Citace: Ales Keprt 17.12.2017, 17:14
...
A o přepěťové ochraně nemám žádnou zkušenost, záleží co řekne revizák.
Úplně špatně!
Ale je těžké radit někomu, pro koho je PROJEKT sprosté slovo, které se stydí vyslovit...
Ochrana před bleskem a přepětím nespočívá jen v osazení nějakých "krabiček", ale aby splnila nějaké podmínky pro správnou funkci a účinnost, musí se tomu přizpůsobit zapojení rozvaděče, provedení rozvodů...
A když "na konci" řekne revizák, že to je špatně, nikomu se nebude chtít do nějakého bourání...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana