Je možné nastavit vodič prodlužovacím kabelem pro připojení sporáku?
Kirka Jopřiva:
RE: Tomas Veverka
Odhalit fázi pomocí zkoušečky se učí na základní škole. Starý sporák vedl do čokolády kde byly spárovaný proti sobě - hnědý - modrý - žlutý kabel (10 roků, zapojeno elektrikářem). S vyhozenýma jističema jsem odšrouboval. (Sehnat elektrikáře je problém. Sehnat elektrikáře na to, aby uvolnil 3 šroubky z čokolády a jel domů považuju za nereálné)
Po několika týdnech přišel nový sporák. Chtěl jsem vrátit HMŽ kabely do čokolády, ale ejhle. Už nekoukají dráty, ale zástrčka. No a pak přišel ten, teď už to vím, nešťastněj nápad, zeptat se elektrikářů, jestli náhodou stejně jako je čokoláda, není k našrouobování něco jinýho.
Tomas Veverka:
Tym CYKY som ale nemyslel, aby urobil z toho predlzovacku, ale skor presunul-posunul zasuvku, ale i tak blbost. Aj ked ma tam uz zastrcku. Ale dobry tip s tou mastnotou.
Kirka Jopřiva:
Přívodní kabel od jističe je CYKYLo. Ze sporáku, (zapomněl jsem uvést že je vestavný, tudíž vede za linkou) vede měkký, ohebný kabel se zástrčkou. Proto mě napadlo kvůli podobnosti kabelů použít koncovku z prodlužky.
Čestmír Kubáček:
Jste ze stredni moravy? Krizuji ji casto a pottrebne veci mam v aute...
Martin Červený2:
Citace: Kirka Jopřiva 11.11.2017, 23:51
V kuchyni mám elektrikářem vyvedený kabel přímo pro sporák. Doposud byl se sporákem kabel spojený uvnitř krabice "čokoládou". Teď mám však nový sporák a ten má vývod formou zástrčky. Abych nemusel měnit kabel vedoucí ze sporáku, nebo ho řezat, chtěl bych na vyvedený přívodní kabel namontovat zásuvku.
Napadlo mě využít zásuvku z nové prodlužovačky a spojit s přívodním kabelem pomocí WAGO svorek. Tedy prakticky totožné se stávajícím zapojením. s tím rozdílem, že by bylo v cestě cca 30 cm prodlužovačky, která by koukala z krabice, kde by byl umístěný spoj. Na prodlužovačkác h je však uvedené zatížení max. 2,3 kW a na troubě 3,1 kW.
Vzhledem ke špatné přístupnosti není řešením montáž zásuvky na zeď.
Jakou že to má zastrčku bylo by nějaké foto ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana