Je možné nastavit vodič prodlužovacím kabelem pro připojení sporáku?

(1/6) > >>

Kirka Jopřiva:
V kuchyni mám elektrikářem vyvedený kabel přímo pro sporák. Doposud byl se sporákem kabel spojený uvnitř krabice "čokoládou". Teď mám však nový sporák a ten má vývod formou zástrčky. Abych nemusel měnit kabel vedoucí ze sporáku, nebo ho řezat, chtěl bych na vyvedený přívodní kabel namontovat zásuvku.

Napadlo mě využít zásuvku z nové prodlužovačky a spojit s přívodním kabelem pomocí WAGO svorek. Tedy prakticky totožné se stávajícím zapojením. s tím rozdílem, že by bylo v cestě cca 30 cm prodlužovačky, která by koukala z krabice, kde by byl umístěný spoj. Na prodlužovačkác h je však uvedené zatížení max. 2,3 kW a na troubě 3,1 kW.
Vzhledem ke špatné přístupnosti není řešením montáž zásuvky na zeď.

Jan Franěk:
Citace: Kirka Jopřiva  11.11.2017, 23:51

Na prodlužovačkác h je však uvedené zatížení max. 2,3 kW a na troubě 3,1 kW.

Nějak nechápu co po nás chcete? Je to stejné jako by jste se ptal jestli můžete naložit 3.1 tuna nákladu na auto, které uveze maximálně 2.3 tuny. Ani se nedivím že nestojíte nikomu za odpověď. Navíc každý spoj navíc je možný zdroj poruchy a problémů, navíc pokud mluvíme o prodlužovácích o kterém píšete. Z mého pohledu jsou tyto prodlužováky jedním z nejrizikovější ch míst v domech a mnohokrát se to už potvrdilo.
Jedinou rozumnou radou ve vašem případě  bude asi pozvání odborníka, který váš problém snadno vyřeší.

Kirka Jopřiva:
Co po vás chci?

Místní server má v názvu "diskuze",  což znamená "výměna nebo obhajoba názorů". Očekával bych tedy něčí názor rozpravu. V otázce je napsáno: "Napadlo mě využít...".

Na konci mého příspěvku bylo napsáno " (poklona)  za radu nebo za námět k řešení." To bohužel někdo odmazal.

Kdyžbych měl tu čest se s "nějakým" elektrikářem, tak bych mě např. zajímalo:

- námět na řešení připojení zásuvky na drát
- info o tom, zda mezní hodnoty jsou hodnoty reálné. Tak nějak si nemyslím, že trouba od momentu kdy se spustí jede na 3,1  kW a stejně tak si nemyslím, je při zatížení 2,4 kW začne kabel hořet. Co pojistky?
- jaký je rozdíl mezi spojem umístěným v "čokoládě" (připravil elektrikář) a jaký je rozdíl ve spoji v zástrčce

Zatím jsem se "dozvěděl",  akorát to, že prodlužovačky jsou příčiny problémů. Nechápu tedy proč jsou volně v prodeji. A proč nám je revizní technik schvaluje.

Krom toho je psáno, že prodlužovačka by byla využita pouze jak zdroj správně zapojené a zatavené zástrčky. Čili jediná elektrikářská operace je spojení kabelů WAGO svorkami.

Zdenek Hejčl:
A návod k použití jste četl?
Tam je udáno i maximální zatížení na co lze použít tuto prodlužovačku.
A o tom to je....

Kirka Jopřiva:
U prodlužovaček návod k použití pokud vím nebývá. Nicméně byla zakoupena v prodejně elektro na základě předchozího dotazu u obsluhy. Doma na štítku jsem si všimnul údaje max. příkonu. Asi poprvé v životě. Nevím o tomu, že by byl běžně uváděn.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana