Budou obloukové ochrany AFDD i v třífázovém provedení?
Kamil Novák:
Citace: Milan Hudec 14.05.2020, 12:16
Sériový oblouk ve spotřebiči vzniká při každém zapnutí, čím starší kontakt, tím hůře.....
Moje zkušenosti s AFDD jsou v tomto směru spíše negativní.
Osobně jsem se s AFDD v praxi ještě nepotkal, ale jak jsem pochopil z prezentací na školeních, tak právě na tyto běžné, přechodové jevy ochrana reagovat nesmí.
Milan Hudec:
Citace: Kamil Novák 14.05.2020, 18:56
Osobně jsem se s AFDD v praxi ještě nepotkal, ale jak jsem pochopil z prezentací na školeních, tak právě na tyto běžné, přechodové jevy ochrana reagovat nesmí.
Typ.žehlička, pokud vidlici vytáhnu rychlým trhnutím, vše OK, pokud opatrně, natáhnu oblouk a shodím ochranu.
Pár let si s tím "hraji" , ale odvahu instalovat to někomu natvrdo zatím nemám.
Fuk Tomáš:
Jakou máš při svých pokusech četnost falešných poplachů?
Můj osobní pocit je, že nad 0,1% bych to považoval za opruz a nad 1% za nesnesitelný opruz následovaný demontáží.
Milan Hudec:
Citace: Fuk Tomáš 14.05.2020, 23:01
Jakou máš při svých pokusech četnost falešných poplachů?
Můj osobní pocit je, že nad 0,1% bych to považoval za opruz a nad 1% za nesnesitelný opruz následovaný demontáží.
Konkrétně u žehliček jsem se pod nějakých 10% chybovosti nedostal v žádné kombinaci (nová/ošoupaná zásuvka/ pomalý/střední pohyb při vytahování vidlice).
A to s ultra novou AFDD.
S původní neodladěnou to bylo tak 50%.
Milan Hudec:
Citace: Milan Hudec 15.05.2020, 08:36
Konkrétně u žehliček jsem se pod nějakých 10% chybovosti nedostal v žádné kombinaci (nová/ošoupaná zásuvka/ pomalý/střední pohyb při vytahování vidlice).
A to s ultra novou AFDD.
S původní neodladěnou to bylo tak 50%.
Zařízení jsem ovšem využil coby indikátor/pomůcku objevení vadných spojů ve staré instalaci v rámci provádění revize, najdu tak nádherně vaklkontakty v obvodech, koncovou zásuvku stačí zatížit přímotopem a dát si kávičku, toto využití mohu doporučit.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana