Budou obloukové ochrany AFDD i v třífázovém provedení?

<< < (6/8) > >>

František Šohajda:
Citace: Kamil Novák  14.05.2020, 18:56

Osobně jsem se s AFDD v praxi ještě nepotkal, ale jak jsem pochopil z prezentací na školeních, tak právě na tyto běžné, přechodové jevy ochrana reagovat nesmí.

Na školeních to prezentovali tak, že v AFDD jsou "nahrané" jen ty děje, které vylučují zapínání,vytahování vidlic a podobně .....Prý to nějak selektovali a proto to reaguje jen na pravé poruchy jiskřením..(to už nevím podrobně)...
Jinak by vypínalo často!....

Tomáš Medek:
Vypínalo nám to AFDD při máchaní lepidla v kýblu míchačkou s komutátorovým motorem. Motor měl krátké uhlíky a poškozený komutátor, tak jsme míchadlo velmi rychle vrátili dokud ještě fungovalo.

Jaroslav Jonáš:
AFDD je jistě dobrá věc pro použití v místech, pro což byl tento ochranný prvek zkonstruovaný. A nebylo to ani pro elektrické varné desky, ani pro el.spotřebiče s obsluhou nebo s dohledem. Alespoň to pro mě vyplynulo z některých školení, které jsem absolvoval.

Radim Strycharski:
Citace: František Šohajda  15.05.2020, 12:20

Na školeních to prezentovali tak, že v AFDD jsou "nahrané" jen ty děje, které vylučují zapínání,vytahování vidlic a podobně .....Prý to nějak selektovali a proto to reaguje jen na pravé poruchy jiskřením..(to už nevím podrobně)...
Jinak by vypínalo často!....

Ano, takto se to prezentuje. Otázka je, jestli takové elektronické nastavení dokáže být samo o sobě stálé po desítky let.  :-\

Marek Laube:
Citace: Milan Hudec  15.05.2020, 09:34

Zařízení jsem ovšem využil coby indikátor/pomůcku objevení vadných spojů ve staré instalaci v rámci provádění revize, najdu tak nádherně vaklkontakty v obvodech, koncovou zásuvku stačí zatížit přímotopem a dát si kávičku, toto využití mohu doporučit.

Tohle vypadá jako perfektní pomůcka pro revize. :-) Jen by mě zajímalo, jak na to, když
v instalaci AFDD není a chtěl bych tuto pomůcku používat jako přenosnou?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana