Necháváte si provádět revizi nebo děláte revize i na zkoušečkách napětí?

<< < (3/5) > >>

Luboš Janča:
Dovoluji si citaci z příručky ing. Leoše Koupého z firmy ILLKO.

Pokud jsou měřicí přístroje napájené ze sítě, pak podle ČSN 33 1600 ed.2 je na nich nutno provádět
revize ověřující jejich elektrickou bezpečnost při používání. Jedná se jednak o stolní přístroje
napájené z elektrické instalace a zejména pak o přístroje určené k měření při kontrolách a revizích
elektrických spotřebičů. Pokud měří unikající proudy, jsou vždy napájeny ze sítě, a proto podléhají
revizím podle ČSN 33 1600 ed.2 tak, jako každý jiný elektrický spotřebič. Pro určení lhůt periodických
revizí se přístroje určené k revizím elektrických spotřebičů obvykle zařazují do skupiny C podle
rozdělení spotřebičů uvedeného v ČSN 33 1600 ed.2.
Při revizi přístroje je nutné postupovat v souladu s dokumentací dodávanou výrobcem, která by měla
obsahovat pokyny pro ověření bezpečnosti přístroje (kontrolu a revizi),  a pro zabezpečení správné
funkce (kalibrace).

František Šohajda:
Citace: Pavel Horský  29.03.2017, 07:55

Osobně bych se divil, kdyby si živnostníci elektro s osvědčením k činnosti provádění revizí vyhrazených el. zařízení prováděli revize prodlužovacích kabelů, spotřebičů a ručního nářadí. O zkoušečkách snad ani nikdo nikdy neuvažoval  ;) :D

Když mě vydávali nové osvědčení tak jsem byl na chodbě s jedním (jméno neznám) který si zakládal živnost, byl u pohovoru předemnou...vy šel ven z kanceláře nějaký celý šedý....
ptal jsem se co po něm chtěli a on revize prodlužek a spotřebičů.... nic neměl, tak ho vyrazili.
Po mě to chtěli také ,  ale jen hovorně jestli to dělám....(tehdy to bylo ITI - takže to už dlouho chtějí)

Takže,já to pro sebe dělám (píši).. (dance)

Jirka Š. Svejkovský:
U měřících přístrojů nn jsem se s požadavky na "revize" ještě nesetkal.

Je pravda, že pokud mám na zkoušečce napsáno CATIII 600V, rád bych aby tomu tak bylo až do konce životnosti. Jenom si nějak neumím ten test představit. Jako že by mi do Erotestu pral 6kV impulzy?

Jan Bocek:
Citace: Jiri Velich  29.03.2017, 12:36

Prave me to taky napadli az ted,  kdyz si pro oprávnění delam revize na svých  spotrebicich a rucnim nářadí  :)

No, určitě ta vlastní revize neuškodí. Alespoň je to Škola měření..... :)

Pokud se vám jedná o přípravu k vydání Oprávnění na TIČRu, tak stáhněte si dokumenty.

1) Prověřování odborné způsobilosti a tak je v bodě f) Technické zabezpečení dodavatelské činnosti. Zde může i na místě kontrolní orgán kontrolovat stav dílenského vybavení.

2) Zápis z inspekční činnosti.
Zde je obvykle zaznamenáno 11 obecných podmínek a v příloze je prověření dalších požadavků. U OPP kde patří také zkoušečky je uvedeno " zajišťování řádného stavu ochranných a pracovních pomůcek".

Navíc schopnost osob používající zkoušečku ke své práci je dána schopnosti osob definovanou kódem BA5 ( odbornící podle 50/78 Sb) a dále se řídí při práci ČSN 50110-1 ed. 3
Myslím, že je to zbytečná přepečlivost.

Byl jsem přítomen u desítek prověrek firem k Oprávnění. Inspektor chtěl vidět platné Osvědčení §8 dle 50/78 Sb, dále nářadí, vybavenost, normy, měřící přístroje, montážní deník, kdo zajišťuje dokumentaci, kdo revize a další podle bodu 1)

dolac:
Citace: Luboš Janča  29.03.2017, 13:35

Pokud jsou měřicí přístroje napájené ze sítě, pak podle ČSN 33 1600 ed.2 je na nich nutno provádět revize ověřující jejich elektrickou bezpečnost při používání. Jedná se jednak o stolní přístroje napájené z elektrické instalace a zejména pak o přístroje určené k měření při kontrolách a revizích elektrických spotřebičů.
Skušačka nie je napájaná zo siete a nemôžeme ju považovať ani za stolný prístroj.   

Celkom by ma zaujímalo, v čom by asi spočívala revízia mojej skúšačky T140?   

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana