Necháváte si provádět revizi nebo děláte revize i na zkoušečkách napětí?
Luboš Janča:
Ano, ale je to měřící přístroj a těch se týká revize, pokud jsou napájeny ze sítě. Pokud nejsou napájeny ze sítě, pak se revize neprovádí. Ale to je popsáno v mém předchozím příspěvku.
Potom je důležité se řídit návodem výrobce!
Jan Bocek:
Citace: Luboš Janča 29.03.2017, 13:35
Dovoluji si citaci z příručky ing. Leoše Koupého z firmy ILLKO.
Pokud jsou měřicí přístroje napájené ze sítě,.....
Citace: Luboš Janča 29.03.2017, 19:24
Ano, ale je to měřící přístroj a těch se týká revize, pokud jsou napájeny ze sítě.
Pokud nejsou napájeny ze sítě, pak se revize neprovádí. Ale to je popsáno v mém předchozím příspěvku.
Potom je důležité se řídit návodem výrobce!
Právě, že v tom příspěvku o MP nenapájených ze sítě není nic uvedeno. Teprve teď jste to správně doplnil. Ale stále je zde diskuse o zkoušečkách napětí a ty nepatří mezi měřící přístroje. Je to kategorie vercajku stejně jako šroubováky a leisry na měření délky, anebo bezdotykové zkoušečky na měření teploty, čelovky....a jiné baterkami napájené cajky.
Někdy se mi zdá, že blbneme hodně moc.....
dolac:
Citace: Jan Bocek 29.03.2017, 22:48
Ale stále je zde diskuse o zkoušečkách napětí a ty nepatří mezi měřící přístroje. Je to kategorie vercajku stejně jako šroubováky a leisry na měření délky, anebo bezdotykové zkoušečky na měření teploty, čelovky....a jiné baterkami napájené cajky.
No ja si naopak myslím, že skúšačku je možné považovať za merací prístroj, podobne ako aj rôzne merače teploty, laserové merače a pod. A nemôžete to zrovnávať so šrubovákom.
To Janča: Nechápem celkom váš druhy príspevok. Má sa podľa vás teda robiť revízia na skúšačku alebo nie?
Vít Rotrekl:
Asi bych to nenazval revizí, ale spíše "kalibrací" - tedy ověření, že je ta daná zkoušečka funkční a ukazuje správné hodnoty.
PS: Kalibrace asi bude dražší než u mě oblíbená SN-4. A stejně mě zkoušečka nevydrží dýl jak 2-3 roky, pak se např ulomí šňůra, někde ji zapomenu... A proto ani nechci nějakou drahou zkoušečku. A když bych jó potřeboval měřit něco přesně, tak téměř pořád je v autě C.A6116N, nebo klešťák C.A. F09
Jirka Š. Svejkovský:
"Kalibraci" zkoušečky provádím sám a poměrně často. Prostě jí strčím tam, kde vím, že je asi 230V a pokud mi ukáže asi 230V je zkalibrovaná.
Nevidím důvod vyhazovat další peníze, které navíc budou srovnatelné s cenou nové zkoušečky.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana