Necháváte si provádět revizi nebo děláte revize i na zkoušečkách napětí?
Jan Bocek:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 31.03.2017, 14:05
"Kalibraci" zkoušečky provádím sám a poměrně často. Prostě jí strčím tam, kde vím, že je asi 230V a pokud mi ukáže asi 230V je zkalibrovaná.
Nevidím důvod vyhazovat další peníze, které navíc budou srovnatelné s cenou nové zkoušečky.
Tak pod to můžeme podepsat.
Před padesáti léty nás staří mistři učili, že před použitím zkoušečky mám vyzkoušet její funkcí. Myslím, že v ČSN EN 50110-1 o tom něco najdeme....
Na dílně byl velký zkušební rozvaděč se všemi druhy napětí. Než jsme vyrazili na poruchu, tak nejdříve se provedl test zkoušečky napětí. Používali jsme tehdy Vadasky a také "udělátka", kde na desce byly 3 kusy UZ 25 a v ní 3 žárovky se závitem E27 na 260V/60W spojeno do série. Jako měřící vodiče se používaly autokabely. Později se používaly žárovky E15/15 W a plexi kryty. Ale ty byly choulostivé na otřesy.....
Milan Hudec:
No pokud pomineme riziko používání vzniklé zpuchřelou šnůrou a pod., kde stačí provést prohlídku, zbývá riziko nefunkčnosti tak jak uvádí Jirka.
Dosti nepředvídateln ě se u levných krámů může chovat "zkratuvzdornos t" a dále řádné neměnící se "odizolování" vodivé plošky pro identifikaci fáze.
Tyto vlastnosti dle mého názoru nejdou běžně relevantně prověřit, takže za mne používat jedině kvalitní výrobky a i ty čas od času měnit.
František Šohajda:
Divím se že někdo může mít starou zkoušečku...vž dy je to hranice mezi životem a smrtí!!
Kupím novou a nediskutuji zda ji zkoušet nebo ne za X let provozu! >:D
Jan Bocek:
Doporučuji
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,32545.0.html
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana