Necháváte si provádět revizi nebo děláte revize i na zkoušečkách napětí?

<< < (2/5) > >>

Jiří Kubík:
Citace: Jan Bocek  29.03.2017, 09:12

Taky si myslím, že tazatel měl na mysli zkoušečky a OP pro vn. Pře revizích vn rozvoden vždy vše naložím a odvezu do zkušebny ČEZu. Kontrolované předměty dostanou známku STK a protokol o zkoušce.
...

To samé platilo (platí ?) i pro zkratovací soupravy.
Býval to problém, protože to nikdo nedělal.

Sice už mě to už netíží, ale tak mě napadlo jak je to dnes ?

:)

Jiri Velich:
Mám  namysli  zkoušečky pro nn do 600V. Zkousecka je tridy ochrany II a je pri pouziti drzena v ruce. A jako každe elektricke zarizeni by melo mit revizi.  Tak me prave zajima jestli si je nekdo nechava z vás na zkousecky nechava delat revize.

Jiri Velich:
Citace: Pavel Horský  29.03.2017, 07:55

Osobně bych se divil, kdyby si živnostníci elektro s osvědčením k činnosti provádění revizí vyhrazených el. zařízení prováděli revize prodlužovacích kabelů, spotřebičů a ručního nářadí. O zkoušečkách snad ani nikdo nikdy neuvažoval  ;) :D

Prave me to taky napadli az ted,  kdyz si pro oprávnění delam revize na svých  spotrebicich a rucnim nářadí  :)

dolac:
nn skúšačku budeme asi ťažko nazývať spotrebičom alebo ručným náradím. Ja ju považujem za kontrolný merací prístroj, a ako taký by mal byť raz za čas overený v akreditovanej skúšobni, nie? 

Miroslav Revús:
Citace: Jiri Velich  29.03.2017, 12:33

Zkousecka je tridy ochrany II a je pri pouziti drzena v ruce. A jako každe elektricke zarizeni by melo mit revizi.  

Podľa môjho skromného názoru nie je skúšačka elektrické zariadenie ale je to v zmysle zákona 505/1990 Sb. pracovné meradlo.
To by malo mať kalibráciu a nie revíziu.
Neviem si predstaviť podľa akej normy by mala byť skúšačka revidovaná. Nie je to ani ručné náradie, ani spotrebič.

Ak by som chcel naplniť požiadavku kontrolného "orgána",  tak by som si nechal vykonať overenie skúšačky v autorizovanej skúšobni, podobne ako sa to robí u skúšačiek vn.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana