Je nějaká šance na přijímaní HDO v elm. rozvaděči kde není místo pro HDO (EON)?
Rozvodak:
Citace: ACEOF ACES 19.11.2018, 23:10
Nelíbí se vám to?
Dostal jste ochutnat, jen to co sám zde zkoušíte:
Hlavně co zkoušíte vy? Místo příspěvků k tématu, furt jen plky. Tak si pro vlastní pocit pověste v garáži vyřazenej elektroměr z distribuce, když vám to ty Rozvoďáci nedovolej.
Smích
Tomáš Kostečka:
Citace: Rozvodak 19.11.2018, 20:59
Ale to je již vyřešeno... Do tý pixly z fotky NE!
Postup co s tím tu máte.
O tom dost pochybuji. Smartgrid elektroměr pro dodávku nemá integrované HDO, na to pozor.
V tomhle případě požaduje i PRE samostatný kříž a 1x6A jistič pro HDO.
Dle mě je to již tak zásadní změna, že by mělo dojít k přemístění měření na hranici pozemku bez diskuse. A nejspíš to tak i budou požadovat.
Včera mě bylo řečeno technikem připojení ČEZ, že 4Q elektroměr má v sobě již ovládání HDO. Jedná se o elměr od Landis.
Dále jsem se ptal, zda li bude nutné elektroměr přesunout na ulici, bylo mě řečeno, že nikoliv.
Dále jsme se ptal, zda li vadí kryt, bylo mě řečeno, že nebudu jen moci ovládat elektroměr - má na sobě ovládací prvky, ale vše lze řešit dálkově. Tedy kryt nevadí.
ANo nemám to písemně.
Rozvodak:
Citace: Tomáš Kostečka 20.11.2018, 08:32
Včera mě bylo řečeno technikem připojení ČEZ, že 4Q elektroměr má v sobě již ovládání HDO. Jedná se o elměr od Landis.
Dále jsem se ptal, zda li bude nutné elektroměr přesunout na ulici, bylo mě řečeno, že nikoliv.
Dále jsme se ptal, zda li vadí kryt, bylo mě řečeno, že nebudu jen moci ovládat elektroměr - má na sobě ovládací prvky, ale vše lze řešit dálkově. Tedy kryt nevadí.
ANo nemám to písemně.
No jo, v připojovacích podmínkách pro výrobnu do 30kW mají elektroměr s vestavěným HDO.
Nicméně je nutné podat nejprve žádosti a podat projekt k vyjádření už v době plánování.
Pak uvidíte co budou požadovat po vás, jaká bude nutná úprava.
Jiří Schwarz:
Citace: Tomáš Kostečka 20.11.2018, 08:32
...
...
Tohle je třeba, aby "montér" viděl na místě. Protože v nejednom případě by to "energetiku" byl velký problém, větší než pro odběratele, např. u mě doma vede závěšák z druhé strany ulice na dům, který je cca 2m za plotem...
Rozvodak:
Citace: Jiří Schwarz 20.11.2018, 11:09
Tohle je třeba, aby "montér" viděl na místě. Protože v nejednom případě by to "energetiku" byl velký problém, větší než pro odběratele, např. u mě doma vede závěšák z druhé strany ulice na dům, který je cca 2m za plotem...
A přesně kvůli těmto případům jsou v PP slůvka "doporučuje se". Sami vědí že maji v rajónu spoustu OM kde vede ještě AlFe přes konzole nad pozemky za plotem.
Nikomu neurve žíly když bude mít u vrchního ER na fasádě a u kabelovky vedle SP5 v plotě.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana