Je nějaká šance na přijímaní HDO v elm. rozvaděči kde není místo pro HDO (EON)?
Tomáš Žabka:
Jeden můj kolega teď řeší zajímavý problém, má malinký byt cca 5x5m (půdorys), byt má elektrobojler, elektrický sporák a plynové"vafky" na vytápění. Momentálně je připojen na starý "bakeliták" 1x16A (to je celkem tragické). Navrhuji mu úpravu na 3f 20A a celý byt převést na elektro. Problém je v tom, že stávající elektroměrový rozvaděč je pro 9 uživatelů, ale pouze "jednosazba" a nic dalšího už do něho opravdu přidat nejde. Je nějaká šance aniž by se musela provádět celková rekonstrukce, že by mohl mít "dvousazbu"? Například Elektroměr s HDO a nebo nějaká dodatečná skřínka na jeden přijímač HDO. Bytový dům patří do oblasti EON.
Honza Krepl:
E-on má pár testovacích oblastí, kde montuje elektroměry na zkoušku - shodou okolností sem v jedné oblasti a máme tu Landis, který má v sobě HDO, mikrospínač aby jim tam nikdo nelezl, dálkový odečet a dokonce odpojení pro neplacení... otázkou zůstává zda by ho E-oni byli ochotní nainstalovat u vás :-( Další možnost mě napadá sólo rozvaděč vedle stávajícího, popř. pokud už tam HDO je a je na stejné sazbě jakou požadujete vy, dá se to s nima uhádat a použít stávající, jen ji rozdělit za pomocí relé pro každé odběrné místo.
David Hruda:
Podle mých zkušeností s eonem ne.
Měl jsem na toto téma diskuzi s pracovníky eon, kteří argumentovali tím, že nyní by tam dali toto a příště by to již nebylo dostupné, tudíž musí být připraveno přesně dle podmínek.
Nedal by se osadit vedle stávajícího ER nový 1/1? Stejně budete sekat přívod do bytu.
František Šohajda:
Citace
Podle mých zkušeností s eonem ne.
Souhlas!
Dvousazba je už rekonstrukce.. ...a podle připojovacích podmínek mají i nějakou velikost
(místo) v rozvaděči a přes to nejede vlak...i kdbyby dali inetgrovaný elektroměr! (dance)
Např i chtějí PE vodič na kostru elektroměru (dovést při rekonsrukci)....i když elektroměry už mají všechny ve II.izolaci...
Prý co kdyby? ;D
Vít Rotrekl:
Citace: František Šohajda 25.08.2016, 09:05
Např i chtějí PE vodič na kostru elektroměru (dovést při rekonsrukci)....i když elektroměry už mají všechny ve II.izolaci...
Prý co kdyby? ;D
Zatim me to prochazi bez ZŽ na uzemneni elektromeru, cimz nerikam ze to chystam spravne (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana