Je nějaká šance na přijímaní HDO v elm. rozvaděči kde není místo pro HDO (EON)?
Zdenek+:
Tady se ale bavime o bytovych domech, jo odpojit to z ulice muze i nahodny kolemjdouci z zehlickou a rukavici ;-)
Miloslav Stehno:
Je zde prosím nějaká změna?
E.ON (Brno-venkov).
Aneb, je alespoň nějaká šance na Elektroměř se zabudovaným přijímačem HDO?
Ve vchodě máme sice 4 vedle stojící rozvaděčové skříně (2000 x 800) s dostatečnou rezervou na případnou montáž dalších zařízení, ale proč tahat vodiče, přidávat další balast, když žijeme ve 21 století?
p.s. blokování neřeším, na sazbu D27d není nutná.
______________ ______________ ____________
Pozn.: při mé roční spotřebě v bytě 1500 kWh, mám zatím zasbu D01d, jsem na dobré cestě mít ve své garáži svou "vlastní elektřinu" (a ne elektřinu kterou ma pod smluovou "SVJ") včetně revize samozřejmě, a tou dobíjet e-auto. Takže v prvním kroku bych zatím šel do D02d - roční nárůst spotřeby o cca 1000 kWh, celkem tedy 2500 kWh a dále viděl, zda-li časem nepřejdu na D27d.
Primárně to nědělám kvůli úsporám, ale mám rád své věci (elektřinu kterou dobíjím e-auto) pod svojí kontrolou.
.
František Šohajda:
Citace
NE!
(Před týdnem jsem mluvil s vedoucím spec. měření) E ON
V dohledné době (roky) to u EON neplánují.
Jen pro informaci.
Rozvodak:
Citace: Miloslav Stehno 24.05.2020, 19:45
Je zde prosím nějaká změna?
E.ON (Brno-venkov).
Ve vchodě máme sice 4 vedle stojící rozvaděčové skříně (2000 x 800) s dostatečnou rezervou na případnou montáž dalších zařízení, ale proč tahat vodiče, přidávat další balast, když žijeme ve 21 století?
p.s. blokování neřeším, na sazbu D27d není nutná.
Pozn.: při mé roční spotřebě v bytě 1500 kWh, mám zatím zasbu D01d, jsem na dobré cestě mít ve své garáži svou "vlastní elektřinu" (a ne elektřinu kterou ma pod smluovou "SVJ") včetně revize samozřejmě, a tou dobíjet e-auto. Takže v prvním kroku bych zatím šel do D02d - roční nárůst spotřeby o cca 1000 kWh, celkem tedy 2500 kWh a dále viděl, zda-li časem nepřejdu na D27d.
Primárně to nědělám kvůli úsporám, ale mám rád své věci (elektřinu kterou dobíjím e-auto) pod svojí kontrolou.
.
Chápu když je někdo rozčarován, když není volný kříž pro HDO. Když si musí zaplatit na své náklady složité úpravy v neměřené části a navíc si to vyhádat s SVJ.
Co nechápu, když se chce doplnit 2A jistič a pár propojek CY 1. Nemá smysl řešit touhy distribuce, musíte se přizpůsobit. Úprava ve vašem případě nebude nijak fatální. Technické požadavky distribuce najdete volně ke stažení na jeho webu.
Pokud chcete mít "modul v šachtě", nezbude něž se přestěhovat do Prahy :D
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana