Je nějaká šance na přijímaní HDO v elm. rozvaděči kde není místo pro HDO (EON)?
Zdenek+:
Citace: Rozvodak 19.11.2018, 22:33
A že jste si tím tak jist :D
Dodávkové elektroměry a smart grid, montují obecně úplně jiné útvary z distribuce, stejně jako velkoodběry, nežli montéři maloodběru.
Tak tu nepleťte tazateli hlavu, s nějakými "nestandartními" dohodami. A i kdyby, může se stejně stát že přijede někdo jiný, kdo se vám na vaše domluvy vykašle.
Nevedel jsem, ze na nontaz hdo jezdi u cezu nekdo jiny nez na plombu. To jezdi chlapsi z cez mereni a na plomby obycejny monter?
Rozvodak:
Jsou maloodběry, velkoodběry a speciální měření (smartgrid).
Každou z těchto skupin spravuje jiný útvar
Jiří_Hrubý:
Citace: Zdenek+ 20.11.2018, 14:07
Nevedel jsem, ze na nontaz hdo jezdi u cezu nekdo jiny nez na plombu. To jezdi chlapsi z cez mereni a na plomby obycejny monter?
Ne, celý to dělá montér měření, ale nemůže si dovolit nějakou partyzánštinu, protože po něm chodí namátkový kontroly nadřízených.
V podstatě řešení není na tomto jinak přínosném fóru, ale na zákazický lince.
Ve specifických případech, jako tento, lze dohodnout schůzku s technikem připojování a projednat to na místě. On je tím, kdo zodpovídá za provedení OM a jeho umístění v souladu s mantinely PP.
Chápu, že někdo by měl nejraděj asfaltovou desku za skříní v obýváku, nebo ještě raději měření žádný, ale světe div se, jsou lidé, kteří se na elektroměr chodí pravidelně dívat a kontrolují si spotřebu, jestli je distibutor neokrádá. Jak by to dělali při vzdáleném odečtu netuším a jak by jim kdo zdůvodňoval odpojení exekuci kvůli nedoplatku který si neumí vysvětlit nevím.
V dalším levelu doporučuji napadnout vodárny. Kdo se má furt starat, aby ty jejich krámy nezamrzly. Oni chtěj přeci fakturovat. A vyhrožují ještě sankcí za zničený vodoměr. Ať si ho dají pěkně do hrnečku pod asfalt na silnici. Že je silnice obce, nevadí, ať ji vykoupí. Že kvůli tomu zdraží vodu? No to ať si kuwy zkusí! (dance) .
ACEOF ACES:
Citace: Rozvodak 19.11.2018, 23:27
Hlavně co zkoušíte vy? Místo příspěvků k tématu, furt jen plky. Tak si pro vlastní pocit pověste v garáži vyřazenej elektroměr z distribuce, když vám to ty Rozvoďáci nedovolej.
Smích
Příspěvky jsou k tématu, alespoň žadatel/é vidí s čím se také mohou setkat (třeba se zákaznickou linkou). Smích
František Šohajda:
Citace: Rozvodak 20.11.2018, 14:34
Jsou maloodběry, velkoodběry a speciální měření (smartgrid).
Každou z těchto skupin spravuje jiný útvar
Citace
Jen doplním..
Je to dnes normální...tak é jsem se divil ?.... :D
Třeba při montáži nové magnetické rezonance (jsem ve zdravotnictví) jedna četa seskládá
stroj, pak dojede montér ze druhé strany německa , zapojí 3 fáze, N a PE a jede pryč, po něm dojede montér, který připojí kabely od serveru, pak dojede další, který nahrá nejnovější SW do mašiny....všic hni při tom ujedou 2000 km osobním autem....Pak se nedivím, že cena kolísá + - v milionech Kč! :o A MY to zaplatíme všichni společně! ;D
Pro mě nepochopitelné, pro němce normální... (dance)
E ON je také německá firma, tak každý elektroměr (každý typ měření) dojede někdo jiný namontovat jako u PRE.... (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana