Lze připojit elektrokotel zásuvkou nebo je nutný 3f vypínač?
Miroš Jan:
Citace: Jan P 05.06.2016, 08:35
Nejdříve jsem si myslel, že doporučení se zásuvkou je dobré, ale poté co bylo zmíněno, že při zapojení hdo dalším vodičem/vodiči by mohl vzniknout problém, vidím to jinak.
Kotel je od Thermony Therm EL9, doporučení na zásuvku jsem dostal přímo od technika.
Jenomže v tom manuálu ke kotli, není žádná zmínka o zásuvce. (norm)
Takže technik lhal. (zle)
Jinak nezapomeňte do domovního rozvaděče, instalovat i stykač pro ten elektrokotel. ;)
David Hruda:
Citace: Miroš Jan 05.06.2016, 13:55
Jinak nezapomeňte do domovního rozvaděče, instalovat i stykač pro ten elektrokotel. ;)
Stykač proč?
ACEOF ACES:
Citace: Miroš Jan 05.06.2016, 13:55
...
Citace: Jan Franěk 04.06.2016, 06:45
...
Do elektrokotle totiž správně patří dva kabely. Napájení a řídící signál HDO. Mnoho ..... toto podceňuje a ovládají přívod stykačem v rozvaděči, což je hrozná prasečina a brání to řádnému fungování elektrokotle. Například jde o doběh čerpadla po vypnutí lelektrokotle, který umožní dochladit rozpálená tělesa. To co mají doma prasečinu, pak ve velkých mrazech, kdy nastavují vysokou teplotu do radiátorů, mívají problém s vypadáváním havarijního termostatu, když se tělesa nedochladí po "centálstopu" elektrokotle a ten se velmi rychle v tom malém objemu přetopí. Navíc to neodpovídá zapojení v návodu a prý to může mát vliv na záruku. Ale o tom jsem jen slyšel a nemám to potvrzené.
...
Jan P:
V manuálu zásuvka není, pouze technik to tvrdil. Sem tam se ještě snažím věřit lidem od výrobce, ale je to víc a víc těžší.
Podle toho návodu jsem myslel, že kotel si blokuje vysoký tarif sám uvnitř a stačí mu jen napájení a řídící signál. Vypnout ho ani nemůžu, protože má všelijaké ochrany proti zámrzu, zalehnutí čerpadla + doběhy apod. jak píše ESO ES.
Jinak okrajově - co si myslíte o nějaké dalším rozvaděčí pouze pro tu technickou místnost? Bude tam poměrně dost elektriky a nemusel bych mít za dveřmi skříň "od země až po strop"
Ján Garaj:
Citace: Jan P 05.06.2016, 08:35
Kotel je od Thermony Therm EL9, doporučení na zásuvku jsem dostal přímo od technika.
Jinak kotel musí být napájen pořád, protože má plno elektroniky a ostatních funkcí,
Rozvaděč je v předsíni a kotel přes zeď v technické místnosti, takže poblíž, ale ne v dosahu. I když jsem i přemýšlel nad variantou nějakého malého dalšího rozvaděče v technické místnosti (kotel, bojler, pračka, oběhovky a regulace pro krb, podlahovku) ... co myslíte?
Pokud ne, tak kotel nechám dát přes vačkový vypínač. Je to celkem pěkné i přehledné.
Ano, presne o takomto kotli píšem aj ja.Aj rozvadzač máte iba za ďaľším dverami.To isté.
O akej zložitej elektronike tu blábolíme? A že sa kotol nesmie vypnúť.To kde je napísané?Možno som si to nevšimol.Ale každý elektrospotreb ič sa musí dať vypnúť.Načo potom chcete zásuvku,ak ju nemôžete použiť.a nakoniec,aj tak si to urobíte podľa seba.Čo už.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana