Lze připojit elektrokotel zásuvkou nebo je nutný 3f vypínač?

<< < (7/9) > >>

Miroš Jan:
Citace: David Hruda  05.06.2016, 14:53

Stykač proč?

No to sem to zvojtil. Né stykač, ale pomocné relé pro HDO. :)

David Hruda:
Citace: Miroš Jan  05.06.2016, 19:10

No to sem to zvojtil. Né stykač, ale pomocné relé pro HDO. :)

Relé proč? 
Stačí přivést N z HDO, kotel už si a tím poradí sám.

Jan P:
Citace: Ján Garaj  05.06.2016, 18:56

Ano, presne o takomto kotli píšem aj ja.Aj rozvadzač máte iba za ďaľším dverami.To isté.
O akej zložitej elektronike tu blábolíme? A že sa kotol nesmie vypnúť.To kde je napísané?Možno som si to nevšimol.Ale každý elektrospotreb ič sa musí dať vypnúť.Načo potom chcete zásuvku,ak ju nemôžete použiť.a nakoniec,aj tak si to urobíte podľa seba.Čo už. 

Kotel má dotykový displej, řízení procesorem, "pár součástek" uvnitř bude. Vypnutím jsem reagoval na návrh umístění stykače do rozvaděče (byť se to poté vysvětlilo),  kterým by se zřejmě odpojovalo komplet napájení kotle, takže by zhasl úplně. Protože má pár funkcí, které nejsou závislé na samotném topení a nejspíš ani na nízkém tarifu. Zásuvku nebo spíše správně vypínač je nutné podle návodu umístit pro servisní práce. Nikde jsem nepsal, že bych kotel vytahoval ze zásuvky místo montáže termostatu.

Jan Franěk:
Citace: Ján Garaj  05.06.2016, 18:56

O akej zložitej elektronike tu blábolíme? A že sa kotol nesmie vypnúť.To kde je napísané?Možno som si to nevšimol.Ale každý elektrospotreb ič sa musí dať vypnúť.Načo potom chcete zásuvku,ak ju nemôžete použiť.a nakoniec,aj tak si to urobíte podľa seba.Čo už.  

Elektroniku obsahuje samotný elektrokotel. Navíc nikdo zde nepsal, že se elektrokotel nesmí vypínat. To si vysvětlujete špatně. Jen v některých případech může být problematické odpojení vodiče PE, což je případ použití zásuvky. V tom plně souhlasím s Honzou Mirošem. (elektrokotel přes zásuvku? Co je to za blbost?)

Pak je problematické ovládání elektrokotle pomocí stykače, kdy se sazbou vypíná přívod pro elektrokotel. Ten pak nemůže dochlazovat (už jsem o tom zde psal) a problémů může být více, dle konkrétního zapojení a výrobce. Snad všechny nové elektrokotle co znám, mají stykač řízení HDO již v sobě a zapojení s přívodem a signálem HDO je upřednostňován o  (nebo předepsáno) i v návodech výrobců.

Zásuvku tazatel nechce. Jen mu byla doporučena a tak se informoval jestli je to tak v pořádku. Po pár příspěvcích ji zavrhl a bude to řešit jinak. Měl by jste pečlivěji číst jednotlivé příspěvky. Navíc dle předpisů je použití zásuvky jako hlavního vypínače za určitých podmínek možné.

Jestli připravit samostatný rozvaděč jen pro technologie, je na zvážení. Podle mne jeto případ od případu a asi bych na konkrétní variantě spolupracoval s projektantem vaší elektroinstala ce. Správně jsou obě dvě řešení. Doma mám také zvlášť rozvaděč pro kotelnu a její technologie.

EDIT: Jan P už na část odpověděl sám  ;)

Patrik Dedík:
Ja zapajam elektrokotol cez stykac. HDO dam na A2 svorku stykaca. Ku kotlu dovediem HDO zo stykaca kablom, dalej privodny kabel a ked tak termostat a este ked tak vonkajsie cidlo + zž drot. Ked je to cez stykac znamena to ze to robim zle?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana