Co byste vzkázali panu "projektantovi", potažmo investorovi takového hromosvodu?

<< < (12/14) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Jiří Novotný- Stryker  02.11.2015, 08:56

....
Každý kdo chce, může se stát jeho členem a přes valnou hromadu se pokusit o změnu toho co se mi nelíbí.
...

Možná funguje ono "mušketýrské" jeden za všechny, všichni za jednoho.
Ale určitě nečekejme, že by jeden prosadil něco "proti všem".

Právě to, že se "nic nemění" je tak trochu důkazem, že těch, kteří mají zájem na stávajícím stavu, je v členské základně víc než dost.
Kapři si sami sobě rybník nevypustí!

František Šohajda:
Citace

Nesedět jen v hospodě a kecat, ale prostřednictví m demokratických voleb se dostat k možnosti něco ovlivnit či iniciovat změnu.

To je pěkná vize.... ;D
Ale když někdo nechce změnu, protože by to nezvládl, tak je to tak, jak to je... ;D ;D

Neberte to proti vám...je to všeobecně řečeno!!

Jiří Adamec 65:
Koukám, že tu je pěkně husto. Kdoví, co by na to Sigmund Freud?

Výzva k projektantům na zavedení pořádku ve vlastních řadách je sice pěkná věc, ale pokud ji nepřijmou i revizní technici, tak je to boj s větrnými mlýny.

Zrovna nedávno mi bylo vyčiněno objednatelem, co že to "vymýšlím za zbytečnosti podle nových norem, když při zateplování fasády i střechy vždy stačí opravit hromosvody podle staré normy". A že u všech min. padesáti předchozích akcí jim to revizní technik kladně zrevidoval podle 341390 a stavební úřad na základě revizní zprávy posvětil.

Další cesta právě na takových to akcích jde i mimo jakékoli projektanty elektro. Ať už autorizované nebo neautorizované . Stavební projektant napíše do dokumentace zateplení něco opravě stávajícího hromosvodu a tečka. Případně to udělá projektant TZB. Při realizaci zedníci místo starých drátů na tahají nové a je to. A až teprve v této fázi se k tomu dostane elektrikář, resp. revizní technik, který ve výsledku napíše revizi.

Proč to prošlo s lajdáckým projektem nebo dokonce bez projektu a dle 341390 ? Revizák to prostě pustil. A ne jednou a ne jeden revizák to takhle pouští.

A teď trochu více k tématu.

Po troše konzultací s úřady a autoritami jsem si udělal závěr.
Budovy, kde zůstane zachována a nedotčena jímací soustava (např. na sedlové střeše) a svody budou pouze vyměněny, lze, v případě nehořlavého zateplení, pouze svody (po)opravit a zachovat ochranu před bleskem dle 341390. V ostatních případech už po novu.

Jinak celý tanec kolem ochrany před bleskem při zateplování budov je poněkud komický. Co se týká jímací soustavy a svodů, tak jde o celkem malé náklady v poměru k celkovým nákladům na zateplení, resp. "revitalizaci". Jen s uzemněním vyššího počtu svodů může být občas problém, ale i to se dá také celkem vyřešit.

Zdeněk Friedrich:
Citace: Jiří Adamec 65  02.11.2015, 18:25

Po troše konzultací s úřady a autoritami jsem si udělal závěr.
Budovy, kde zůstane zachována a nedotčena jímací soustava (např. na sedlové střeše) a svody budou pouze vyměněny, lze, v případě nehořlavého zateplení, pouze svody (po)opravit a zachovat ochranu před bleskem dle 341390. V ostatních případech už po novu.

Nechtěl byste vnést trošku světla do toho, s jakými úřady a autoritami jste konzultoval? Asi nebudu sám, koho by to zajímalo. o:-)

S Freudem souvisí v podstatě vše nebo snad víte o něčem, v čem by nebyl zaháčkován? ;)

S těmi větrnými mlýny souhlasím ve všech bodech obžaloby. :(

Jiří Adamec 65:

Nechtěl byste vnést trošku světla do toho, s jakými úřady a autoritami jste konzultoval? Asi nebudu sám, koho by to zajímalo. o:-)

[/quote]

Úřady - SUIP. A pak jeden stavební úřad, kde dělá spolužák. Autoritu nemám dovoleno jmenovat. Proto jsem psal o mém závěru z dílčích konzultací a víceméně soukromých porad. V podstatě jde o určení jak dalece se do stávající ochrany před bleskem zasahuje a co všechno se na daném objektu přidáním zateplení změní.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana