******* Rozdělení vodičů v bytové rozvodnici při současných sítích TNC i TNC-S ?
Jiří Novotný- Stryker:
Vycházejme z toho, že chránič vybaví při poruše. Běžný laik však není schopen sám poruchu odstranit. A jak všichni dobře víme, poruchy se dějí hlavně během svátků a pracovního volna. Sehnat pak elektrikáře není až tak jednoduché.
Pak si člověk může rvát vlasy z toho, že ušetřil 700,-Kč a přitom mohla část elektroinstala ce fungovat, mohla se prodlužováky zprovoznit lednička, televize atd. atd.
Takže nikdo nikdy neříkejte, že jeden chránič stačí. To je prostě nehorázná blbost a svým zákazníkům připravujete jen past, ze které není snadného úniku.
Tak já budu první, kdo klidně tuto blbost, jak Vy píšete s klidem navrhnu (pokud bude takové zadání).!!
Klidně běžte i do jednoho PCH, nic vám v tom nebrání. 2 PCH budou samozřejmě vhodnější. A pokud máte obavu o to, jestli v případě poruchy na nějakém okruhu zůstane instalace nefunkční, použijte za PCH jističe s odpínatelným "N" pólem. V takto provedené instalaci zvládne provedení "bypassu" okruhu s poruchou i laik.
Pokud si zákazník mermo mocí přeje ekonomickou variantu, běžně to takto navrhuji a nemám ani jediný negativní ohlas na takovéto řešení.
Pavel Horský:
Citace: Jiří Novotný- Stryker 06.05.2015, 10:47
Tak já budu první, kdo klidně tuto blbost, jak Vy píšete s klidem navrhnu (pokud bude takové zadání).!
To je ale vaše soutěž a mě je naprosto jedno co navrhnete nebo nenavrhnete.
Jiří Novotný- Stryker:
Citace: Milan Hudec 06.05.2015, 10:03
Coby základ vidím spíše použití chrániče kvalitního, více chráničů v bytech přináší také opačný efekt a sice že nevypadnou nikdy a přestanou býti chrániči, že je někdo pravidelně testuje nevěřím.
Analogicky k tomuto také bude platit výše popsané pro jeden PCH!
Nemyslíte?
Jiří Novotný- Stryker:
Citace: Pavel Horský 06.05.2015, 10:52
To je ale vaše soutěž a mě je naprosto jedno co navrhnete nebo nenavrhnete.
Jistě, že ano, potom se tedy jen zdržte komentářů typu, že kdo nenavrhuje Vaší optikou je hlupák a vytváří pasti na zákázníky.
Vše má své řešení, i varianta ekonomik ;)
Milan Hudec:
Citace: Jiří Novotný- Stryker 06.05.2015, 10:55
Analogicky k tomuto také bude platit výše popsané pro jeden PCH!
Nemyslíte?
Nemyslím, pokud situaci přirovnám k šachu, tak nejlákavější tah nemusí být zároveň vhodným, obecně nelze nasazení pouze jednoho chrániče doporučit, byl by to výsledek spíše únavy montéra nežli znak jeho přemýšlivismu, ale zároveň platí nikdy neříkej nikdy a v tom je to pravé kouzlo kvalitního nåvrhu instalace
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana