******* Rozdělení vodičů v bytové rozvodnici při současných sítích TNC i TNC-S ?

<< < (7/7)

Petr M:
Já bych dal "mokrý provoz" extra.
1. chránič: zás. kuchyň, myčka, koupelna, sporák, pračka (jj, místo pár set W pro ledničku je lepší počítat samostatně s pár kW pro pračku, aby se zbytečně nervala s fénem a s žebříkem),  trouba (ta byla zapomenuta),  event. sušička
2. chránič: zbytek

Světla bych dal mimo, zdroj SELV pro osvětlení koupelny na chodbě.

--- nebo ---

Extra chránič pro vestavný spotřebiče bez možnosti jednoduchýho odpojení vidlice/všech pracovních vodičů (myčka, horkovzdušná trouba, vestavná lednice, varná deska,...).

Málo co potěší tak, jako po štědrovečerní večeři odpískat premiéru nové pohádky, vzít si šroubovák a za svitu svíček vymontovávat myčku s netěsnícím čerpadlem.  (dance)

Pavel Horský:
Nevím, nechápu to.
Mé tvrzení se zrodilo z osobních zkušenností.
Ještě se mi nestalo, že by zákazních chtěl něco jiného, než jsem mu doporučil co do výhodnosti, funkčnosti elektroinstala ce.
A já ani nikdy nehrál na nějaké šetření.
Vždy se tu bavíme o prkotinách za pár korun a pak přijde frajer co chtěl vše v econom verzi a koupí si kuchyňskou linku za 100 000,-Kč.

A když napíši, že někdo nepřemýšlí, neznamená to, že je automaticky hlupákem. Jen neumí nasměrovat tvůrčí myšlenky správným směrem.
Nebo myslíte, že je Baned hlupák, když si neumí logicky zdůvodnit rozhození jednotlivých okruhů elektroinstala ce na dva chrániče? Dle mého soudu není. Jen prostě neví jak na to, jakým směrem poslat své myšlenkové pochody. Raději si nechá poradit, což je určitě lepší, než aby mlčel a pustil se bezmyšlenkovit ě do něčeho sám.

A elektrika je sviňa. Zabíjí bez předchozího upozornění.

To by si měl uvědomit každý jouda, který se do ní hrabe, aniž by věděl co vůbec páchá.

Juraj Rojko:
Ještě bych dodal jednu věc. Je důležité si uvědomit, že ani při jednom centrálním chrániči nenastane situace, že celá elektroinstala ce nebude funkční do úplného odstranění problému. Za chráničem jsou jističe jednotlivých okruhů, které umožňují izolaci problému a shlédnutí štědrovečerní pohádky i před zásahem elektrikáře. Je ale nutné, aby uživatel tuto možnost znal. Takže pokud vznikne takto zjednodušená instalace, tak by určitě neuškodil jednoduchý návod na vnitřní straně dvířek rozvaděče. (Pokud ovšem není porucha v samotném chrániči, to je pak jiný příběh.)

Miroslav Minařík:

Tak to zavřeme.
Diskusní otázka zněla na téma: "Rozdělení vodičů v bytové rozvodnici při současných sítích TNC i TNC-S?".
Což mi sice připadá jako otázka po deseti pivech ale teď se zde diskutuje o proudových chráničích. Tedy pokud je otázka dobře napsaná a téma stručně a jasně vysvětleno nedochází k popisovaným kolizím.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana