******* Rozdělení vodičů v bytové rozvodnici při současných sítích TNC i TNC-S ?

<< < (3/7) > >>

Petr M:
Citace: PetrBaned  06.05.2015, 09:42

OK jsem rád že jsme se dohodli :-),   že základní řešení v bytové zástavbě je jeden hlavní chránič a nebo samostatné jističochránič e s nadproudovou ochranou. Vše mezi tím je holý nesmysl. :-) bez efektu a vyhozené peníze.

No nevím, ale je úspora pár stovek adekvátní výpadku v celým bytě? Třeba v situaci, kdy v kuchyni spadne tyčový mixér do dřezu, nemusí v obývákopracovn ě dojít ke ztrátě dat na PC.

Jeden chránič je OK, pokud kuchyň podrží druhý,...

Citace: Milan Hudec  06.05.2015, 10:03

Coby základ vidím spíše použití chrániče kvalitního, více chráničů v bytech přináší také opačný efekt a sice že nevypadnou nikdy a přestanou býti chrániči, že je někdo pravidelně testuje nevěřím.

Jakej je rozdíl, jestli vinou netestování "zatuhne" jeden chránič, nebo tři?

Milan Hudec:
Ten jeden aspon občas vypadne ;)

IM:
Všichni zde řeší kolik má být chráničů? Je však možné při rekonstrukci ponechat  část zásuvek připojených postaru, dvojvodičově, jak míní tazatel?  :-[
Jinak jsem netušil, že schéma se  dá nahradit slohovou prací.  ;D

PetrBaned:
Citace: Milan Illek  06.05.2015, 10:30

Všichni zde řeší kolik má být chráničů? Je však možné při rekonstrukci ponechat  část zásuvek připojených postaru, dvojvodičově, jak míní tazatel?  :-[
Jinak jsem netušil, že schéma se  dá nahradit slohovou prací.  ;D

..už jsme to tu uvedli. Nejme takoví masochysti jako Vy. Jsme to nedokázali dočíst až do konce. Je to na nás moc dlouhé a obsahuje to moc informací  (dance)

IM:
Citace: PetrBaned  06.05.2015, 10:39

..už jsme to tu uvedli. Nejme takoví masochysti jako Vy.

(fool)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana