******* Rozdělení vodičů v bytové rozvodnici při současných sítích TNC i TNC-S ?
Petr M:
Citace: PetrBaned 06.05.2015, 09:42
OK jsem rád že jsme se dohodli :-), že základní řešení v bytové zástavbě je jeden hlavní chránič a nebo samostatné jističochránič e s nadproudovou ochranou. Vše mezi tím je holý nesmysl. :-) bez efektu a vyhozené peníze.
No nevím, ale je úspora pár stovek adekvátní výpadku v celým bytě? Třeba v situaci, kdy v kuchyni spadne tyčový mixér do dřezu, nemusí v obývákopracovn ě dojít ke ztrátě dat na PC.
Jeden chránič je OK, pokud kuchyň podrží druhý,...
Citace: Milan Hudec 06.05.2015, 10:03
Coby základ vidím spíše použití chrániče kvalitního, více chráničů v bytech přináší také opačný efekt a sice že nevypadnou nikdy a přestanou býti chrániči, že je někdo pravidelně testuje nevěřím.
Jakej je rozdíl, jestli vinou netestování "zatuhne" jeden chránič, nebo tři?
Milan Hudec:
Ten jeden aspon občas vypadne ;)
IM:
Všichni zde řeší kolik má být chráničů? Je však možné při rekonstrukci ponechat část zásuvek připojených postaru, dvojvodičově, jak míní tazatel? :-[
Jinak jsem netušil, že schéma se dá nahradit slohovou prací. ;D
PetrBaned:
Citace: Milan Illek 06.05.2015, 10:30
Všichni zde řeší kolik má být chráničů? Je však možné při rekonstrukci ponechat část zásuvek připojených postaru, dvojvodičově, jak míní tazatel? :-[
Jinak jsem netušil, že schéma se dá nahradit slohovou prací. ;D
..už jsme to tu uvedli. Nejme takoví masochysti jako Vy. Jsme to nedokázali dočíst až do konce. Je to na nás moc dlouhé a obsahuje to moc informací (dance)
IM:
Citace: PetrBaned 06.05.2015, 10:39
..už jsme to tu uvedli. Nejme takoví masochysti jako Vy.
(fool)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana