******* Rozdělení vodičů v bytové rozvodnici při současných sítích TNC i TNC-S ?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: PetrBaned 06.05.2015, 08:42
Doby kdy proudové chrániče z NDR vybavovali i při bouřce jsou díky Bohu pryč
Není to díky Bohu, ale díky chráničům typu G (Gewitter).
Jinak souhlasím s Pavlem. Více chráničů se nedává ani tak kvůli nežádoucímu vypnutí, jako kvůli žádoucímu vypnutí. S jedním chráničem jste pak bez elektriky až do příchodu elektrikáře, protože je to obvykle závada mimo možnosti laika.
PetrBaned:
Citace: Pavel Horský 06.05.2015, 09:12
Vycházejme z toho, že chránič vybaví při poruše. Běžný laik však není schopen sám poruchu odstranit. A jak všichni dobře víme, poruchy se dějí hlavně během svátků a pracovního volna. Sehnat pak elektrikáře není až tak jednoduché.
Pak si člověk může rvát vlasy z toho, že ušetřil 700,-Kč a přitom mohla část elektroinstala ce fungovat, mohla se prodlužováky zprovoznit lednička, televize atd. atd.
Takže nikdo nikdy neříkejte, že jeden chránič stačí. To je prostě nehorázná blbost a svým zákazníkům připravujete jen past, ze které není snadného úniku.
Dlouhý příspěvek jsem nečetl. Jen jsem tak prošel mezi řádky a je zcela jasné, že se tazatel opět snaží jen vydrbat s požadovaným a jedině správným postupem.... projekt - montáž - revize.
Proto se k němu ani nebudu dál vyjadřovat.
..také jsem ten příspěvek nedočetl ...
...a k těm chráničům. OK tak polopatě :-) buď jističochránič na každý obvod a nebo jeden (v bytové zástavbě). Nechci se zase dohadovat. váš příspěvek chápu a souhlasím ale dva chrániče Vaši poznámku neřeší.
...a upřímně kolikrát za rok řešíte problém s chráničem? A když půjdu do detailu tak 90% vybavování chrániče (v době svátků) se dá i s laikem vyřešit po telefonu, k jeho spokojennosti (chránič přestane vybavovat) ...mluvím o situaci kdy vybavování chrániče nebylo příčinou vrtnání či jiný zásah do zdí...
Pavel Horský:
Citace: PetrBaned 06.05.2015, 09:30
Nechci se zase dohadovat. váš příspěvek chápu a souhlasím ale dva chrániče Vaši poznámku neřeší.
.
Ani já se nechci dál dohadovat. Nemám na to chuť ani čas.
Berte mé řešení jako základní. Pak samozřejmě může nastoupit tuning v podobě samostatných chráničů s nadproudovou ochranou.
Howgh
PetrBaned:
Citace: Pavel Horský 06.05.2015, 09:37
Ani já se nechci dál dohadovat. Nemám na to chuť ani čas.
Berte mé řešení jako základní. Pak samozřejmě může nastoupit tuning v podobě samostatných chráničů s nadproudovou ochranou.
Howgh
OK jsem rád že jsme se dohodli :-), že základní řešení v bytové zástavbě je jeden hlavní chránič a nebo samostatné jističochránič e s nadproudovou ochranou. Vše mezi tím je holý nesmysl. :-) bez efektu a vyhozené peníze.
Milan Hudec:
Coby základ vidím spíše použití chrániče kvalitního, více chráničů v bytech přináší také opačný efekt a sice že nevypadnou nikdy a přestanou býti chrániči, že je někdo pravidelně testuje nevěřím.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana